Kommande och genomförda event

Detta har hänt (På gång längre ner i texten.)
 - Den 18 november var jag intervjuad i Feelgoodsfredags lunchlive.
 - Den 29 oktober till den 4 november fanns en artikel om Konsten att bli lycklig eller Att beställa en karl, i Mitt i Danderyd.
 - I nummer 46 (släpptes den 8 november), skriver Maria Rundgren för Hemmets veckotidning om mig. Med anledning av den intervjun har jag fått många frågor, en del av dem har jag svarat på under flik Bli lycklig.:
 - Den 26 november håller Birgitta Andersson Backlund och jag i ett bokevent för att fira att Konsten att bli lycklig är släppt och rullar på för fullt. Birgitta kommer att intervjuda mig om varför och hur boken kom till. 
 - Den 27 nov släppte Sverigemagasinet en stor intervju med mig, du hittar magasinet på Readily.
 - Den 8 december hade jag huset fullt med ljudkille, kamerakille, assisten och Monika Lipanovich för en intervju om dejting i Stockholm för Your Living City.
 - Har varit på skrivretreat i Gävle den 23-25 januari med kollegor - jättetrevligt!
 - Den 11 mars släpper Ordberoende Förlag, Sverigeförfattarna och jag En heldag om dejtandets nöjen 50+. På agendan står bland annat att skriva en framgångsrik profil, att läsa mellan raderna, att beställa sin partner samt singelmingel.
 - Intervju i kommande nummer av Ude og hjemme (Danmark). 
 - Den 24/2 hade mitt Förlag Ordberoende AW där vi pratade om min bok Konsten att bli lycklig. 
 - Hade planeringsmöte med mina Sverigeförfattare den 26 mars för att sätta spaden i jorden för årets event.
 - Jag och kollegan Carina Aynsley fanns på Hornstulls marknad lördagen den 22 april, 12.00-17.00.
 - Ordberoende förlag har bokafton där jag är med som en av författarna. Dessvärre föll jag bort i evenemanget men jag är där. 
 - Jag och kollegor var på Grisslehamnsdagen den 15 juli.
 - Ljudboken till Konsten att bli lycklig kom den 7 augusti med Anna Maria Käll som inläsare.
 - Ett nytt spännande projekt ligger i röret i samarbete med regisör Monika Lipanovich, kollegan Birgitta Backlund och filmaren Kalle Segerbäck. Se bild under inlägget.
 - Och naturligtvis var jag med i Sverigeförfattarnas monter på Seniormässan i Älvsjö 3-5 oktober, se bild nedan!
 - Jag och kollegor har besökt Gävle på skrivretreat den 9-11 oktober -23.
 - Om du vill att jag ska komma och prata om mitt skrivande eller skrivande i allmänhet, vänligen kontakta mig på piase@outlook.com.
 - Jag var till Litterära Sällskapet i Sollentuna den 15/2-24.
 - Jag har också börjat lägga Tarot mer regelbundet. Här kommer du till beställning av Tarotläggning.
 - Den 8 mars var jag till fotografen Jini Sofia Lee och tog nya författarfoton.
 - Jag höll i rundabordetprat på restaurang Tranan vid Odenplan i Stockholm den 15 mars. 
 - Den 15 - 19 april, har jag varit på en femdagars intensiv skrivretreat för att skriva och redigera mitt manus Med is i magen genom helvetet
- Den 3 maj var jag i Gävle och kollega för att prata skrivande. 
 - Den 30 maj har jag möte med Ordberoende Förlag om mitt manus Med is i magen genom helvetet.
 - Den 12 juni åkte jag och en samling Sverigeförfattare på skrivretreat till Åbo.
 - Den 19 juni hade vi i Sverigeförfattarna möte om vår monter på Seniorfestivalen.
På gång!
- Befinner mig i skrivarbubblan med manuset Hedvig och Eleonora.
 - Har lagt Hedvig och Eleonora åt sidan ett tag för att redigera ett manus från byrålådan som handlar om Frontallobsdemens. 
 - Grisslehamnsdagen den 13 juli ser jag fram emot ännu ett år på plats!
 - Jag är med på Elmstanatta den 26 juli i Älmsta. 
 - Jag kommer att finnas i Sverigeförfattarnas monter på Seniorfestivalen i Stockholm den 1-3 oktober.
 - Astrids  resa kommer att vara med i en Amerikansk bokklubb i november -24.

Genomförda event!

Birgitta Backlund och Pia F Davidson skålar i Moet på väg till Gävle och skrivretreat/umgänge med kollegor.
Birgitta Backlund och Pia F Davidson skålar i Moet på väg till Gävle och skrivretreat/umgänge med kollegor.
Johan Smedberg, Carina Aynsley, Birgitta Backlund och jag spelar poker efter en dags skrivande (Obs! bilden är arrangerad - vi pelar inte om pengar).
Johan Smedberg, Carina Aynsley, Birgitta Backlund och jag spelar poker efter en dags skrivande (Obs! bilden är arrangerad - vi pelar inte om pengar).

Året som gått!

loading...

Nedan ser du genomförda event.


Jag har inte sovit i våningssäng på säkert trettio år men i år har det blivit mycket av den varan. Först när jag firade midsommar, sedan under turnen i Norrland, och nu senast under Grisslehamnsdagen. Roligt! Men inte alltid helt lätt.Birgitta Backlund, Johan Smedberg och jag när vi laddar inför Grisslehamnsdagen i juli-22.

Den 27 juni startar min turne i landens norra delar - om man ser på Sverige i hela sin längd blir det inte korrekt att säga norra delar men jag tror du förstår vad jag menar. Som turnekompis har jag författarkollegan Carina Aynsley. Så här ser vår turné ut:
 - 27/6 Vängåvans Bokhandel i Sundsvall 12-16, samt Bishop Arms i Sundsvall 18-20.
 - 28/6 finns vi på Ica Bräcke 12-15, samt på restaurant Tiki i Östersund 17-20.
 - 29/6 befinner vi oss på Hubinettes Bokhandel i Östersund 12-16.
 - 30/6 äntrar vi Akademibokhandeln Kärnan i Östersund 11-16.
 - 1/7 finns på Dahlbergs bokhandel i Sollefteå 11-13, samt Kramfors Bokhandel 15-17.
 - 2/7 är vi på Lögdö Bruks marknad 11-15.
 - 4/7 Ica Maxi Hemlingby i Gävle 12-16, samt Elite Grand Hotel i Gävle 18-20.
Se eventbilder under flik Event.

Carina Aynsley och jag sparkade igång vår juliturné genom att äta en utsökt middag på Restaurang Lörudden utanför Sundsvall. Efter maten fick vi en guidad rundtur i trakten med besök på fiskemuseet, kapellet och promenad på vackra klippor. Tack Paul!

Nedan ser du genomförda event.

Klicka på bilden så kommer du till Sverigeförfattarnas hemsida.

Föredrag om mina böcker
Att skriva humoristiskt om tunga ämnen känns naturligt för mig. Skrattet och möjligheten att se det roliga i de svåraste av situationer har hjälpt mig att hantera livets små och stora utmaningar. Jag är glad över min förmåga att kunna distansera mig, stiga ut ur smärtan, ställa mig en bit ifrån och betrakta situationen. Tror att det är ett arv från båda mina föräldrar som hade tuffa uppväxter men ändå överlevde - om än lite kantstötta.
Mina böcker Så tuktas en svinpäls, I likets vänkrets och Vänner i nöd, vänner i dödhandlar om alkoholism, misshandel och olycklig kärlek, men också om en väg ut ur smärtan. Jag ville själv läsa om kvinnor och män som hanterade livets jävligheter med framtidstro och inte grävde ner sig mer än nödvändigt. Veera, som är min hjältinna i böckerna har alla rappa egenskaper som jag önskar att jag själv hade. Eller snarare - jag önskar att jag vågade vara mer som hon.
Min bok Astrids resa, som släpptes i april-20 är resultatet av en skrivarkurs. Efter kursen bestämde jag mig för att öva research samt att skriva i Oscar Wildes och Shakespeares anda, kryddad med en nypa libretto till en Mozartopera. Manuset hamnade i en låda fram tills för dryga året sedan då min tredje bok släpptes och jag just skrivit klart mitt fjärde råmanus.  

Thoras arv, med release i november-20, har jag skrivit som en hyllning till min mamma, pappa och övriga släktingar vars liv rört sig i skuggan av och mitt i kriget. Boken utspelar sig i nutid blandat med 1944 vid den norska gränsen. Etti, som är en av huvudpersonerna, ligger mig väldigt nära både i ålder och sinne. En annan anledning till att jag skrivit boken är att jag tyckt mig märka att det finns en uppfattning att man i den åldern inte borde göra sig besvär med varken karriär, romantisk kärlek eller vidlyftiga framtidsplaner. 

Konsten att bli lycklig eller Att beställa en karl, är min sjätte bok och handlar om 58- åriga Ursula som kommer ut ur ett långt äktenskap och känner sig vilsen. I boken får du följa hennes resa från puppa till fjäril. Du kan testläsa ur boken här.
Om du vill att jag kommer och pratar om mitt skrivande och mina böcker är du välkommen att kontakta mig på 0708 56 65 00, eller på friedrichse@hotmail.se

Nedan ser du genomförda event.

Söndagen den 25 juli:

I dag signerar Carina Aynsley och jag jag på Ica Maxi Hemlingby. Trevliga kunder och full fart!


Ännu en fin recension har kommit för Thoras arv. Den här gången är det Boklysten. Läs den här.

 


I slutet av augusti befann jag mig på skrivretreat i Hudiksvall. Carina Aynsley och jag avslutade med en signering på bokhandeln Bok.

 - Den 23 oktober fanns jag i Söderhallarna i Stockholm från kl. 12.00 tillsammans med Lill Viljesten och Maria Wells. Maria har just släppt boken Läppstiftet tillsammans med Pia Andersson och Christine Burewall, Lill arbetar på en trilogi och tar med sig sina barnböcker om Kappe Kartong. Jag hade med mig alla mina böcker men alldeles speciellt Thoras arv!