Kommande event

Den 21 oktober kommer jag att hålla i en skriv- och författarkurs på exklusiva Conferens och Event på Strandvägen 7A i centrala Stockholm. Nedan ser du skissen till programmet.

Programskiss till skriv och författardag med Sverigeförfattarna fredagen den 21 oktober -22.

9.00 Samling, frukost och genomgång av programmet.
09.30 Att skriva för att bli utgiven eller för eget bruk. Samt skrivandets hård- och mjukvara.
10.00 Att skriva självbiografiskt.
10.30 Att skriva spännande.
11.00 Att skriva humoristiskt.
11.30 Att berätta/skriva vad som hänt med utgångspunkt från en situation.
12.00 Att skriva lockande, för att skapa attraktion. Skapa en profil till en dejtingsajt.
12.30 Lunchrast.
13.30 Fortsättning på att skriva lockande.
14.00 Redovisning av texter.
15.00 Affirmera din text/ditt skrivande.
15.30 Frågestund till författarpanelen.
16.00 Hemgång.

Nedan ser du genomförda event.


Jag har inte sovit i våningssäng på säkert trettio år men i år har det blivit mycket av den varan. Först när jag firade midsommar, sedan under turnen i Norrland, och nu senast under Grisslehamnsdagen. Roligt! Men inte alltid helt lätt.Birgitta Backlund, Johan Smedberg och jag när vi laddar inför Grisslehamnsdagen i juli-22.

Den 27 juni startar min turne i landens norra delar - om man ser på Sverige i hela sin längd blir det inte korrekt att säga norra delar men jag tror du förstår vad jag menar. Som turnekompis har jag författarkollegan Carina Aynsley. Så här ser vår turné ut:
 - 27/6 Vängåvans Bokhandel i Sundsvall 12-16, samt Bishop Arms i Sundsvall 18-20.
 - 28/6 finns vi på Ica Bräcke 12-15, samt på restaurant Tiki i Östersund 17-20.
 - 29/6 befinner vi oss på Hubinettes Bokhandel i Östersund 12-16.
 - 30/6 äntrar vi Akademibokhandeln Kärnan i Östersund 11-16.
 - 1/7 finns på Dahlbergs bokhandel i Sollefteå 11-13, samt Kramfors Bokhandel 15-17.
 - 2/7 är vi på Lögdö Bruks marknad 11-15.
 - 4/7 Ica Maxi Hemlingby i Gävle 12-16, samt Elite Grand Hotel i Gävle 18-20.
Se eventbilder under flik Event.

Carina Aybsley och jag sparkade igång vår juliturné genom att äta en utsökt middag på Restaurang Lörudden utanför Sundsvall. Efter maten fick vi en guidad rundtur i trakten med besök på fiskemuseet, kapellet och promenad på vackra klippor. Tack Paul!


Lördagen den 28 maj signerade jag alla mina titlar från kl 12.00 - 14.00, på Roslagens bokhandel i Norrtälje.


Ännu en fin recension har kommit för Thoras arv. Den här gången är det Boklysten. Läs den här.

 

Böcker, manus, kurser, event och föreläsningar.
Fem böcker, en novell och två skönlitterära manus har det blivit sedan jag tog tag i skrivandet på allvar 2011.
Så tuktas en svinpäls, I likets vänkrets och Vänner i nöd, vänner i död, är en trilogi som handlar om tre kvinnor som träffas av en slump på ett kolloniområde, tar några groggar och berättar för varandra om sina eländiga liv. De bestämmer sig för att ta tillbaka sina liv och skapar tre projet, ett för varge svinpäls som ställer till det för dem.
 - Astrids resa, är en romantisk komedi som utspelar sig 1893 i Stockholm och London. Läs gärna en intervju om boken på förlagets hemsida. Du kan köpa boken i min butik eller i näthandeln, här kommer du till Bokus, och här till Adlibris.
 - Min senaste bok, Thoras arv kom i november-20 på Ordberoende Förlag. Boken utspelar sig i Danderyd och nutid samt 1944 i Charlottenberg vid norska gränsen. Ljudboken släpptes i mitten av december-20 med Gunilla Leining som uppläsare. Thoras arv nominerades till Storytels Awards. Pocketten släpptes den 12 maj-21. 
 - Under flik Böcker, berättar jag om mina tidigare böcker. 
- Just nu arbetar jag på ett manus med arbetsnamnet Att beställa en karl och konsten att vara lycklig, boken beräknas komma i november.
Jag arbetar också med nätverket Sverigeförfattarna. Här kommer du till Sverigeförfattarnas hemsida.

Nedan ser du genomförda event.

Söndagen den 25 juli:

I dag signerar Carina Aynsley och jag jag på Ica Maxi Hemlingby. Trevliga kunder och full fart!

 - Den 23 oktober fanns jag i Söderhallarna i Stockholm från kl. 12.00 tillsammans med Lill Viljesten och Maria Wells. Maria har just släppt boken Läppstiftet tillsammans med Pia Andersson och Christine Burewall, Lill arbetar på en trilogi och tar med sig sina barnböcker om Kappe Kartong. Jag hade med mig alla mina böcker men alldeles speciellt Thoras arv!


I slutet av augusti befann jag mig på skrivretreat i Hudiksvall. Carina Aynsley och jag avslutade med en signering på bokhandeln Bok.

Klicka på bilden så kommer du till Sverigeförfattarnas hemsida.

Föredrag om mina böcker
Att skriva humoristiskt om tunga ämnen känns naturligt för mig. Skrattet och möjligheten att se det roliga i de svåraste av situationer har hjälpt mig att hantera livets små och stora utmaningar. Jag är glad över min förmåga att kunna distansera mig, stiga ut ur smärtan, ställa mig en bit ifrån och betrakta situationen. Tror att det är ett arv från båda mina föräldrar som hade tuffa uppväxter men ändå överlevde - om än lite kantstötta.
Mina böcker Så tuktas en svinpäls, I likets vänkrets och Vänner i nöd, vänner i dödhandlar om alkoholism, misshandel och olycklig kärlek, men också om en väg ut ur smärtan. Jag ville själv läsa om kvinnor och män som hanterade livets jävligheter med framtidstro och inte grävde ner sig mer än nödvändigt. Veera, som är min hjältinna i böckerna har alla rappa egenskaper som jag önskar att jag själv hade. Eller snarare - jag önskar att jag vågade vara mer som hon.
Min bok Astrids resa, som släpptes i april-20 är resultatet av en skrivarkurs. Efter kursen bestämde jag mig för att öva research samt att skriva i Oscar Wildes och Shakespeares anda, kryddad med en nypa libretto till en Mozartopera. Manuset hamnade i en låda fram tills för dryga året sedan då min tredje bok släpptes och jag just skrivit klart mitt fjärde råmanus.  

Thoras arv, med release i november-20, har jag skrivit som en hyllning till min mamma, pappa och övriga släktingar vars liv rört sig i skuggan av och mitt i kriget. Boken utspelar sig i nutid blandat med 1944 vid den norska gränsen. Etti, som är en av huvudpersonerna, ligger mig väldigt nära både i ålder och sinne. En annan anledning till att jag skrivit boken är att jag tyckt mig märka att det finns en uppfattning att man i den åldern inte borde göra sig besvär med varken karriär, romantisk kärlek eller vidlyftiga framtidsplaner. 
Om du vill att jag kommer och pratar om mitt skrivande och mina böcker är du välkommen att kontakta mig på 0708 56 65 00, eller på friedrichse@hotmail.se

Nedan några smakprov ur min föreläsning om försäljning

Nedan ser du genomförda event.