Kommande och genomförda event

På gång!
 - Den 18 november var jag med i Feelgoodsfredags lunchlive kl. 12.00.
 - Den 29 oktober till den 4 november fanns en artikel om Konsten att bli lycklig eller Att beställa en karl, i Mitt i Danderyd.
 - I nummer 46, skriver Maria Rundgren för hemmets Veckotidning om mig.
 - I februari kommer jag att hålla i en Skriv- och förattardag med Sverigeförfattarna.
Om du vill att jag ska komma och prata om mitt skrivande , dejting eller skrivande i allmänhet, vänligen kontakta mig på piase@outlook.com

Nedan ser du genomförda event.


Jag har inte sovit i våningssäng på säkert trettio år men i år har det blivit mycket av den varan. Först när jag firade midsommar, sedan under turnen i Norrland, och nu senast under Grisslehamnsdagen. Roligt! Men inte alltid helt lätt.Birgitta Backlund, Johan Smedberg och jag när vi laddar inför Grisslehamnsdagen i juli-22.

Den 27 juni startar min turne i landens norra delar - om man ser på Sverige i hela sin längd blir det inte korrekt att säga norra delar men jag tror du förstår vad jag menar. Som turnekompis har jag författarkollegan Carina Aynsley. Så här ser vår turné ut:
 - 27/6 Vängåvans Bokhandel i Sundsvall 12-16, samt Bishop Arms i Sundsvall 18-20.
 - 28/6 finns vi på Ica Bräcke 12-15, samt på restaurant Tiki i Östersund 17-20.
 - 29/6 befinner vi oss på Hubinettes Bokhandel i Östersund 12-16.
 - 30/6 äntrar vi Akademibokhandeln Kärnan i Östersund 11-16.
 - 1/7 finns på Dahlbergs bokhandel i Sollefteå 11-13, samt Kramfors Bokhandel 15-17.
 - 2/7 är vi på Lögdö Bruks marknad 11-15.
 - 4/7 Ica Maxi Hemlingby i Gävle 12-16, samt Elite Grand Hotel i Gävle 18-20.
Se eventbilder under flik Event.

Carina Aybsley och jag sparkade igång vår juliturné genom att äta en utsökt middag på Restaurang Lörudden utanför Sundsvall. Efter maten fick vi en guidad rundtur i trakten med besök på fiskemuseet, kapellet och promenad på vackra klippor. Tack Paul!

Nedan ser du genomförda event.

 - Den 23 oktober fanns jag i Söderhallarna i Stockholm från kl. 12.00 tillsammans med Lill Viljesten och Maria Wells. Maria har just släppt boken Läppstiftet tillsammans med Pia Andersson och Christine Burewall, Lill arbetar på en trilogi och tar med sig sina barnböcker om Kappe Kartong. Jag hade med mig alla mina böcker men alldeles speciellt Thoras arv!


I slutet av augusti befann jag mig på skrivretreat i Hudiksvall. Carina Aynsley och jag avslutade med en signering på bokhandeln Bok.

Klicka på bilden så kommer du till Sverigeförfattarnas hemsida.

Föredrag om mina böcker
Att skriva humoristiskt om tunga ämnen känns naturligt för mig. Skrattet och möjligheten att se det roliga i de svåraste av situationer har hjälpt mig att hantera livets små och stora utmaningar. Jag är glad över min förmåga att kunna distansera mig, stiga ut ur smärtan, ställa mig en bit ifrån och betrakta situationen. Tror att det är ett arv från båda mina föräldrar som hade tuffa uppväxter men ändå överlevde - om än lite kantstötta.
Mina böcker Så tuktas en svinpäls, I likets vänkrets och Vänner i nöd, vänner i dödhandlar om alkoholism, misshandel och olycklig kärlek, men också om en väg ut ur smärtan. Jag ville själv läsa om kvinnor och män som hanterade livets jävligheter med framtidstro och inte grävde ner sig mer än nödvändigt. Veera, som är min hjältinna i böckerna har alla rappa egenskaper som jag önskar att jag själv hade. Eller snarare - jag önskar att jag vågade vara mer som hon.
Min bok Astrids resa, som släpptes i april-20 är resultatet av en skrivarkurs. Efter kursen bestämde jag mig för att öva research samt att skriva i Oscar Wildes och Shakespeares anda, kryddad med en nypa libretto till en Mozartopera. Manuset hamnade i en låda fram tills för dryga året sedan då min tredje bok släpptes och jag just skrivit klart mitt fjärde råmanus.  

Thoras arv, med release i november-20, har jag skrivit som en hyllning till min mamma, pappa och övriga släktingar vars liv rört sig i skuggan av och mitt i kriget. Boken utspelar sig i nutid blandat med 1944 vid den norska gränsen. Etti, som är en av huvudpersonerna, ligger mig väldigt nära både i ålder och sinne. En annan anledning till att jag skrivit boken är att jag tyckt mig märka att det finns en uppfattning att man i den åldern inte borde göra sig besvär med varken karriär, romantisk kärlek eller vidlyftiga framtidsplaner. 

Konsten att bli lycklig eller Att beställa en karl, är min sjätte bok och handlar om 58- åriga Ursula som kommer ut ur ett långt äktenskap och känner sig vilsen. I boken får du följa hennes resa från puppa till fjäril. Du kan testläsa ur boken här.
Om du vill att jag kommer och pratar om mitt skrivande och mina böcker är du välkommen att kontakta mig på 0708 56 65 00, eller på friedrichse@hotmail.se

Nedan några smakprov ur min föreläsning Börja skriv!

Nedan ser du genomförda event.

Söndagen den 25 juli:

I dag signerar Carina Aynsley och jag jag på Ica Maxi Hemlingby. Trevliga kunder och full fart!


Ännu en fin recension har kommit för Thoras arv. Den här gången är det Boklysten. Läs den här.