Förutom skrivandet arbetar jag med författarevent, kurser och föreläsningar. Jag driver och äger också Sverigeförfattarna. Ett nätverk av författare från hela landet. Vårt mål är att sprida litteratur i alla dess former och på det viset också våra författarskap och titlar.  
Besök gärna vår hemsida och lämna kommentarer om du tycker att något kan bli bättre eller om du bara tycker om den. 

Här kommer du till min och andras författarprofiler i nättidningen I Bokhandeln.

Jag är i mogen ålder och har hunnit med en hel del intressanta arbeten under mitt liv. Bland annat som köttmästare, HR-konsult och styrelseledamot i detaljhandelsföretag. jag är också utbildat inom HR.

Min uppväxt skedde i en familj med brokig bakgrund. Pappa växte upp i krig och fick klara sig, i stort sätt själv, från det att han var fjorton år. Mamma tillbringade sin barndom vid gränsen där krig pågick på andra sidan. Det här har givetvis också påverkat mina systrar och mig och i förlängningen mitt skrivande.

Nu skriver jag, samt sköter nätverket Sverigeförfattarna på heltid. Min familj består av min man, barnbarn, deltidshund och två systrar.

Bakgrunden och orsaken till att jag skrev min första bok Så tuktas en svinpäls är att jag inte tror att någon myndighet kan lösa människors problem mer än i undantagsfall. Vill man bli av men en stalkare lär man få slita med saken i stort sett själv. Därmed inte sagt att man ska göra som Veera, Miriam och Erika - men frestande är det.

Nu arbetar jag på två nya manus. Ett handlar om en mycket gammal kvinna som vill ha ro att dö och tänker tillbaka på sitt liv och de händelser som gjort att hon levt på en lögn sedan 1944. Berättelsen rör sig mellan nutid i Stockholm och den norska gränsen 1944. Det andra manuset är ett byrålådsmanus, som utspelar sig 1893. Än är det för tidigt att säga när de blir böcker, men jag jobbar på det.

Foto: George Mellendorf
Foto: Jinni Sofia

Nedan finns bilder på min kära kompis Helmer Hund.