Välkommen till min hemsida!


 


Här kommer du till texter ur mina böcker och pågående manus.

Manus kurser, event och annat jag arbetar med
Tre böcker, en novell och två skönlitterära manus har det blivit sedan jag tog tag i skrivandet på allvar 2011.
 - Mitt senaste manus går under arbetsnamnet Thoras arv och beräknas komma som bok under 2020. Boken utspelar sig i Danderyd och nutid samt 1944 i Charlottenberg vid norska gränsen. 
 - Mitt andra manus Astrids resa, började jag skriva på redan 2011. Det är en romantisk komedi som utspelar sig 1893 i Stockholm och London. Manuset ligger hos förlaget och väntar på textgranskning, beräknad release är i maj 2020. 
 - Under flik Böcker, berättar jag om mina tidigare böcker. 
- Arbetar också med ett helt nytt manus - hade först tänkt att skriva uppföljaren till Thoras arv men den här historian vill ut först. Jag kallar den En kvinnas vrede eller Frisk, stark och klok.
Arbetar också med  Skrivarklubben samt en prestigelös och kul skrivarhelg på Långholmen och några andra spännande event för Sverigeförfattarna. Här kommer du till Sverigeförfattarnas hemsida.
Nästa event
 - Skrivarklubben för dig som vill komma igång med skrivandet. Scheman för de närmaste veckorna ser du nedan. Läs mer här.


28/1 Och så var det äntligen dags att skriva under kontraktet till Thoras arv! Är lycklig författare! Nu är både Astrids resa och Thoras arv på gång under 2020.
24/1 I går skickade jag tillbaka Astrids resa till förlaget efter korr (manuset är uppställt inför tryck). Hade många fler ändrigar än vad jag borde ... men vet att det nästan alltid är så. 
21/1 Det har varit några tuffa dagar med akut sjukdom inom familjen men nu är det bättre. Jag har korrläst Astrids resa mellan sjukhusbesöken och försökt att kontcentera mig men det har varit svårt. Men i dag skiner solen både ute och inne! 
15/1 I dag har jag rivit av massor av admin för Sverigeförfattarna, pratat med förläggare för Astrids resa, samt mailat med Mia Fallby som håller i omslaget för boken.
14/1 I dag har det varit en riktigt grå "novemberdag", med regn och rusk. En finfin skrivardag med andra ord. Fick till över tusen ord och det är bra. Nu ska jag betala tull för en julklapp som äntligen kommit fram från vänner i USA. Har inte hjärta att berätta om tullen för dem. Har också fått mail från ett förlag till som vill ge ut Thoras arv! 
12/1 Så här i början på året blir det mycket admin för Sverigeförfattarna. Skriver ändå lite var dag för hand som jag lägger åt sidan för bearbetning. Behöver åka bort för att kunna gräva ner mig i skrivandet ett tag, får se om det går.
9/1-20 Migrändag! Och tack för Voltaren! Allt är trögt och koncentrationen lyser med sin frånvaro, ändå är jag lyckligt lottad som kan arbeta och vistas där det är ljust. I dag har jag ägnat mig åt administration och organisation av papper och mappar. Har också skickat förslag på baksidestext till Astrids resa. I övrigt finns det inget som inte Mozart kan göra bättre! Tack Mozart!
5/1 Ser fram emot morgondagen och vardag ... kom just på att det är röd dag i morgon också. Men sedan lossnar det och Astrids resa ska få sitt färdiga omslag med baksidestext och allt annat som hör till. Thoras arv ska få påskrivet kontrakt och en redaktör. Oj vad jag längtar!
2/1 Nytt år! Det här året ska jag ha release på Thoras arv och Astrids resa samt skriva vidare på två manus. Privat har mitt liv gått igenom stora förändringar och jag misstänker att det kommer att gälla för den här året också. Nu gäller det att jag sitter ordentligt tillrätta och styr åt rätt håll!
30/12 Nu arbetar jag om och uppdaterar Sverigeförfattarnas hemsida. Skulle velat skriva men hinner inte på den här sidan nyår är jag rädd. Skrev mycket i går så jag har inte dåligt samvete. 
26/12 Det känns märkligt att inte ha gjort någonting som har med arbetet att göra på en hel dag! Som egenföretagare är det så sällan att jag inte minns när det hände senast. Visserligen gjorde jag några noteringar till manuset i går - men det var allt. Nu ser jag fram emot att dra igång hjulen igen! Behöver åka på skrivarretreat och skriva, skriva och skriva. 
24/12 Julafton och tid för mys med vovven och maken! Ska också laga julmat och duka julbord. Det blir mitt första julbord för året. God Jul på dig!
20/12 Nu ligger omslaget klart till Astrids resa med två olika namnförslag, rösta gärna på min författarsida. Och på skrivbordet ligger ett kontrakt från förlag för manuset Thoras arv. Nu rör det på sig!
15/12 Det har varit en händelserik vecka. Förkylningen är äntligen på tillbakagång och livsandarna har återvänt! Under veckan har manuset gått iväg till förlaget och slutgiltig textgranskning, Mia Fallby har börjat så smått med omslaget och jag funderar på att byta namn på boken. Har en lång lista att fundera över.
11/12 Då gick Astrids resa iväg till förlaget för textgranskning!
9/12 I dag blev jag klar med redaktörens kommentarer till manuset Astrids resa. I morgon ska jag läsa igenom igen och sedan bär det iväg till förlaget. Förkylningen håller på att ge med sig men håller mig fortfarande uppe om nätterna.
6/12 Förkyld och trött. Märker det när jag försöker redigera. Har istället fastnat i en bok och en pianokonsert med Haydn.
4/12 Har fått tillbaka Astrids resa från redaktören och ska dra igång slutredigeringen. Tack och lov är det inte några större fel som ska åtgärdas. 
3/12 Fortfarande förkyld och beroende av hostmedicin. Väntar med spänning på redaktörens kommentarer till manuset Astrids resa. Vet att hon skickat iväg det och att det ska anlända i dag eller i morgon - väldigt nervöst.
1/12 Förkyld! Har tillbringat tid med ett nytt manus men huvudet är ohjälpligt förkyld och vägrar samarbeta. Får ägna mig åt "lösredigering" tills allt fungerar som det ska igen.
30/11 Då var kontraktet med förlaget för Astrids resa underskrivet! Beräknad release blir i maj.