Välkommen till min hemsida!


 


Här kommer du till texter ur mina böcker och pågående manus.

Manus kurser, event och annat jag arbetar med
Tre böcker, en novell och två skönlitterära manus har det blivit sedan jag tog tag i skrivandet på allvar 2011.
 - Mitt senaste manus går under arbetsnamnet Thoras arv och beräknas komma som bok under 2020. Boken utspelar sig i Danderyd och nutid samt 1944 i Charlottenberg vid norska gränsen.
 - Mitt andra manus Astrids resa, började jag skriva på redan 2011. Det är en romantisk komedi som utspelar sig 1893 i Stockholm och London. Hittills har jag inte gett ut någon bok själv men nu känner jag mig redo med Astrids resa, som får bli min egenutgivardebut. 
 - Under flik Böcker, berättar jag om mina tidigare böcker. 
- Arbetar också med ett helt nytt manus - hade först tänkt att skriva uppföljaren till Thoras arv men den här historian vill ut först. Jag kallar den En kvinnas vrede eller Frisk, stark och klok.
Arbetar också med  Skrivarklubben samt nästa Litteraturkryssning med Birka Cruises och några andra spännande event för Sverigeförfattarna. Här kommer du till Sverigeförfattarnas hemsida.
Nästa event
 - Skrivarklubben för dig som vill komma igång med skrivandet. Scheman för de närmaste veckorna ser du nedan. Läs mer här.


9/11 I går fick jag sista lektörutlåtande om Thoras arv. Det är fantastiskt hur olika två personer kan läsa och uppfatta saker. I dag kommer jag sitta klistrad vid datorn för att göra ändringar, förtydliga och stryka ett och annat.
2/11 Fick just veta att ytterligare ett förlag läser om Thoras arv, det känns bättre än bra! 
30/10 Har haft Helmer Hund själv i några dagar och kan konstatera att han är är ett excellent sällskap men också att han omöjliggör skrivandet. Det blir många promenader och mycket frisk luft men inget skrivande - till det krävs längre perioder av koncentration än vad jag får. I alla fall i det här skedet av manuset. Bara att ta nya tag!
26/10 Skriver på mitt nya manus som bytt namn till En kvinnas vrede. Väntar också på respons från lektören gällande en sista genomläsning av Thoras arv. I eftermiddag har jag möte med Lill Viljesten om Birka, ett nytt spännande event, samt Skrivarklubben med Sverigeförfattarna.
19/10 Nu går arbetet med att få ut Astrid och Thoras arv från klarhet till klarhet. Har också fått tips på att döpa om Astrid till Astrids resa - gillar det!
15/10 Glad! Nu har det kommit hjul på processen med att få både Astrid och Thoras arv utgivna! Har också kommit igång med skrivandet på mitt nya manus. Än så länge ser texten ut som en gigantiskt synopsis på drygt 30 000 ord.
10/10 Läser info från förlaget och gör budget. Vill gärna ha en alldeles speciell redaktör/lektör till mitt manus Astrid och fick besked idag att hon kan ta sig an manuset i mitten av november. Hurra!
8/10 Strukturerar och planerar arbetet inför de närmaste månaderna. Först och främst ska jag komma igång med skrivandet igen, sedan påbörja arbetet med att få "Astrid" klar för utgivning. Ett steg i taget ...
5/10 Nu har "mässbakmällan" lagt sig. Tre mycket intensiva dagar på mässgolvet plus upp och nerroddning av montern samt allt för och efterarbete. Jag har fortfarande kvar mycket admin innan jag kan knyta ihop påsen men annar är det finfint. Mässan gick så bra den bara kunde, vi pratade skrivande, Skrivarklubben med Sverigeförfattarna och våra böcker. Vår monter hade ett utmärkt läge. I dag lördag, ska jag notera sålt, göra uppföljning samt sortera alla papper. 
26/9 I dag har kortdragaren kommit igång igen efter månader av strul. Det blir finfint till Seniormässan nästa vecka. Bokskåpen står på plats i skrivarlyan och kranen i badrummet är fixad. Det rör på sig åt rätt håll. Kom på att min nya dator saknar ett uttag för att man ska kunna koppla in en projektor - det blir fasligt opraktist när vi ska köra föredragen på Seniormässan. Men teknikern kom åter till undsättning med lån av en adapter. Försöker att ta det lugnt ...
25/9 Ibland är det som att allt - eller väldigt mycket gaddar sig samman. Och ibland har man otrolig tur! Min dator gick sönder mitt under ett viktigt möte. Tur i oturen hade jag en ny dator på lut som jag åkte och häntade. Mer tur i oturen är att jag just laddat ner hela datorns innehåll på ett storminne! Då visade det sig att sladden inte fungerade till den nya datorn. Fick åka hem och hämta min urgamla dator och sparka igång den, ladda ner allt jag behövde och avsluta mötet. Mer tur i oturen var att jag fick besök av en tekniker som installerade larm. Han pillade igång teven som inte heller fungerat, fixade ny sladd och skakade på huvudet åt den trasiga datorn som nu pensionerats.