Bli lycklig!

Välkommen till min flik Bli lycklig!
Under den här fliken kommer jag att skriva om hur man bli lycklig. Kan tyckas en väl ambitiös uppgift, men under min vandring genom livet har jag fått min beskärda del av svårigheter som näst intill fått mig att ge upp. Jag har lärt mig att det inte är djävligheterna som drar ner oss utan hur vi ser på dem - den insikten har för mig varit skillnaden mellan att ge upp, och istället se framåt med tillförsikt och förväntan. 

Under rubriken Om dejting, skriver jag om manligt, kvinnligt och relationer. Längre ner (eller till höger i datorn) hittar du tarotläggningar. Under rubriken Om att bli och vara lycklig, hittar du tips om detta fantastiska tillstånd.

Om du vill lämna kommentarer eller kontakta mig hittar du formulär längre ner på sidan.

Här hittar du mina böcker.

Om dejting

Vem ber om första dejten och vem betalar? 
Det enkla svaret är att det inte spelar någon roll, men sanningen är att det gör det. Om du vill dejta en person med maskulin energi ska du överlåta uppvaktandet till han/hon. Om du vill vara den uppvaktande, utstrålar du själv maskulin energi och kommer att attrahera en person med feminin energi. På heldagen Om dejtandets nöjen och fallgropar, pratar vi om maskulina och feminina energier och hur de påverkar oss. Mer om dagen hittar du längre ner i flödet. Kommentera gärna i rutan under nästa inlägg. 

Har du varit på en ovanligt lyckad eller misslyckad dejt?
Berätta gärna anonymt om dem under det här inlägget! Under mitt eget dejtande och också genom alla samtal jag haft med personer som dejtar, har jag kommit fram till att många misslyckade dejter skulle kunnat undvikas om man haft förmågan att läsa mellan raderna i någons profil på dejtingsajten. Av den anledningen finns det med i programmet på heldagen Om dejtandets nöjen och fallgropar, läs mer om dagen längre ner.

Kärlek är som mässling, ju senare den kommer i livet, desto värre.
Lord Byron
(Min kommentar: tro mig, jag har haft mässling som vuxen och det var en pärs.)

Att beställa en dejt!

Under dagen Om dejtandets nöjen och fallgropar kommer jag att prata om hur man skriver en "beställning" av sin idealpartner. Det gäller att hitta kärnan i de karaktärsdrag man tycker är viktiga. Initialt fungerar det att skiva ner allt som kommer för en, sedan att koka ner listan till mellan tre till fem meningar. Och det är bara du som behöver känna till den så var inte blyg. 
Under mitt arbete med min senaste bok Konsten att bli lycklig, har jag ibland fått höra "jag tror inte på önskelistor". "Då kan jag ju inte bli överraskad".  Men det handlar om att sätta riktningen av sitt letande och inte att slaviskt följa någon önskelista. Om det är tomt i skåpen hemma skriver man ju en lista på vad man behöver och vill ha, innan man handlar, när man sedan befinner sig i butiken kan man ju låta sig lockas av både det ena och andra. 

Vad betyder Hot and cold treatment?
En person bollar dig mellan full uppmärksamhet, kärleksbombing och motsatsen, det kan bli så tyst att du blir orolig att något hänt med utövaren. Det här är ett klassiskt sätt att bryta ner någons logiska tänk för att manipulera och vara ”herre (eller dam) på täppan”. Samma behandling kan drabba dig om du inte handlat enligt utövarens vilja.

Konsten att beställa en dejt!
I sammarbete med Ewa Åkerlind från Ordberoende Förlag och Sverigeförfattarna planerar jag en kursdag för dig som redan dejtar eller bara är nyfiken.
Tid: Lördagen den 11 mars 9.30-18.30.
Plats: Karlsviksgatan 18, nb i Stockholm, T-bana Fridhemsplan. Portkod får du när du anmält & betalt.
Pris: 996 eller 689 för Early Birds som anmäler före Valentindagen den 14 februari. 
Ingår: Inbunden bok Konsten att bli lycklig, pocket Det stora dejtingäventyret samt anteckningsbok (värde ca 300kr), kaffe med bakverk och Prosecco (alkoholfritt alt finnes) med tilltugg.

Program:

 • Skapa en framgångsrik profil med bild.
 • Språket.
 • Tolka en profiltext och bild.
 • Förväntningar.
 • Beställ din dejt. 
 • Chatta framgångsrikt.
 • Första dejten.
 • Varningstecken.
 • Sex.
 • Singelmingel med Prosecco & snacks.
 • Genom att trycka på knappen under inlägget kommer du till Simple signup, där du bokar din plats. 
 • Anmälan är bindande och gäller från att betalning inkommit. Vid återbud från deltagare tre veckor före kurs/event återbetalas 50% av beloppet. Vid återbud närmare event/kurs än tre veckor, utgår ingen återbetalning. Anmälan kan överlåtas till annan person. Alternativt kan arrangören om möjligt för deltagaren och arrangören, erbjuda plats på alternativ kurs/event. Böcker som ingår i kursen, utgår enbart till fullt betalande och närvarande deltagare men kan vid behov hämtas på förlaget (efter överenskommelse) av fullt betalande deltagare som inte kunnat närvara. Programmet kan komma att ändras.

Eller boka i formuläret nedan


Blir man lycklig av att kyssa grodor? Ibland får jag frågan om man verkligen måste ha en käresta i livet för att bli lycklig och då ofta från en kvinna eller man som inte hittat kärleken. Om man gillar svarta och vita svar är svaret givetvis nej. Men man kan ju ha lite roligt på vägen och lära sig någon både om sig själv och andra. En del grodor är ju faktiskt riktigt trevliga att pussa - andra stryker man från listan redan före pussandet. Det är med det som med allting annat man vill ha i livet - om man inte försöker så blir det inget. För att hitta någon att älska på det där speciella sättet krävs det ju att väldigt mycket stämmer och om man gett sig attan på att lyckas så är det bara att revidera målet och fortsätta. Och för att återkoppla till första frågan - jag vill ha romantisk kärlek i mitt liv och om det innebär ett visst grodpussande så är det bara att kavla upp ärmarna och pussa på.
Ps. Visst är det här skrivet med massor med humor men andemeningen består. Ds.

Har du blivit breadcrumbed?
Det här är ännu ett ord från amerikansk dejtingkultur och betyder att någon du har kontakt med enbart hör av sig så att du inte ska ge upp kontakten. Det svenska uttrycket ”smulor från den rikes bord”, är det närmaste jag kan komma. Har du något bättre förslag så tar jag gärna emot det!
Läs mer på min hemsida: www.piafdavidson.se

Vad får dig att svepa vänster?
Uttrycker du missnöje på din dejtingsajt? Till exempel ”Jag är ointresserad av dina blommor och hästar” eller ”jag vill inte se dina maskiner och bilar”. Då finns risk att du framstår som grinig, ilsken och redo att skjuta skarpt. Du kanske tröttnat på bilder av hästar, hundar och barnbarn men det är ett sätt för den som lagt ut dem att beskriva sig själv – så om du inte gillar det, svep vänster – värre än så är det inte. Vad får dig att svepa vänster?

Under researchen inför boken Konsten att bli lycklig, genomförde jag många intervjuer med kvinnor och män om hur de uppfattade olika profiltexter på dejtingsajterna. Något som hade en avstötande effekt på samtliga var negationer. Till ex, "Om du röstar på x svep vänster", eller "Om du tycker om drama är jag inte intresserad", eller "Jag är inte intresserad av bilder på dina husdjur eller krukväxter". 
Något att tänka på.

Söker snäll och kramgo kvinna 

Så här står det ibland i profilen på dejtingsajt för 50+. Det säger i stort ingenting, mer än att vederbörande vill kramas och inte letar efter en elak person. Således självklarheter. Eftersom du har passerat 50 borde du vid det här laget ha listat ut vad du vill ha - eller inte vill ha. Använd det och skriv en positiv text. Till exempel: Jag söker en livskamrat att promenera och mysa i soffan med, du är rökfri, tycker om gott vin samt att laga mat och är trygg i dig själv.

Jag vill ha en riktig karl! Rädd för spindlar och möss kan jag vara själv.
Gunilla Dahlgren

Manlighet är det som kan göra en kvinna knäsvag utan våld.
Eva Moberg

Det här citatet av Yrsa Stenius säger mycket:
Man kan inte förena kärlekens inneboende magnetfält, det starka behovet av att tillhöra, med principen om oberoendet.

Om att bli och vara lycklig

Att hitta sitt nya jag efter en livskris kan ta tid. Med strategiskt tänk går det lättare. Genom att börja med att sätta upp mål - tänka på dem - revidera dem om och om igen rör man sig i rätt riktning.

Mozarteffekten hävdar att vi blir intelligentare av att lyssna på vacker musik. Om det stämmer eller inte vet jag inte men jag vet att jag får ett inre lugn och att tankarna flyger bättre när jag lyssnar på vacker musik. När jag skriver ett kapitel om djup kärlek väljer jag musik som får mig att lättare identifiera mig med känslan. Till exempel Mozarts Cosi Fan Tutte.
Positiv musik - positiv text.
Vacker musik - vackert sinne.

Meditation - släpper loss endorfiner i kroppen som får oss att må bättre. Börja i liten skala och märk hur kroppen och sinnet påverkas positivt.  För dig som är helt ovan rekommenderar jag att du tittar runt bland Kenneth Soares utbud på YouTube, eller "Pick up limes", som du ser på bilden.

Vad är lycka? 
För mig är det att ha tillgång till mitt inre lungn och min inre trygghet. Det är ju inte alltid det tillståndet finns på plats men jag har lärt mig att om jag arbetar i den riktningen så ökar chansen att lugnet och lyckan faktiskt infinner sig. Det är som med grodpussandet (se text längre ner eller till höger på sidan), om man inte försöker så blir det ingenting. Sedan skadar det ju inte att omge sig med vackra ting, goda vänner och fin musik.

Skriv gärna nedan om vad du anser vara viktigt för att bli lycklig! Ditt meddelande går direkt till mig och om du inte vill att jag lägger ut det så stannar det mellan oss.

Sorg och ledsenhet gör oss tyngre, skrynkligare och sjuka. Jag brukar tänka att det handlar om energi och att allt som hjälper mig att vända den är bra. Ett tag hade jag ett grått sorgemoln laddat med åska och blixtar hängande över mig. Men det går att bli av med molnet. Meditation och kärlek till omvärlden samt distrationer typ ut och gå, träffa vänner, arbete och studier hjälper. Icke att förglömma att prata med andra om vad man går igenom. 

Att skriva positivt!

Är inte alltid så lätt men fördelarna är många. Det är med tänkandet som med skrivandet. Skriv positivt och tankarna blir det samma. Tänk positivt och kroppen följer efter.
Fakta är att vi alltid har ett val – även om sorg och ledsenheten river i oss så är varje sekund av positivt tänkande det som hjälper oss att ta oss ur, och från, det där grå sorgemolnet som parkerat sig över huvudet. Och då hjälper det att sätta oro och tankar på pränt. I och med det kan platsen i själen där oron och ledsenheten funnits bli ledig för framtidstro och glädje.
Ett litet steg i taget.
Ett steg om dagen ...

Året som gått ...

Året har varit tungt på många sätt men också fyllt av kärlek, glädje och lärdomar. Och jag väljer att se det ljusa. Min stora kärlek Anders, gick oväntat bort i januari vilket naturligtvis påverkat mig enormt. Länge levde jag med sorgemolnet hovrande över mitt huvud. Kasten mellan sorg, glädje, tacksamhet och hopplöshet var tvära. Ena minuten kände jag frid för att i nästa stund bli förtvivlad. Efter nio månader lät jag sorgen få ett ostört dygn av min tid, jag badade i sorgen och lät den härja som den ville. Det var först då jag kände att jag skulle klara det. Tidigare använde jag distraktioner när jag inte stod ut med smärtan. Då gjorde jag praktiska saker som att städa, tvätta, administrera, studera och tvingade mig att umgås med omvärlden. Ofta grät jag när jag kom hem igen. Allting påminde om Anders. Men när de där dygnet med ohämmad sorg tagit slut lättade molnet. Visst är det där fortfarande men jag kan leva med smärtan och låter den komma fram.
Det jag lärt mig är:

 • Att kämpa mig genom svår sorg.
 • Att livet är till för att levas och inte bara för att stå ut. 
 • Att små saker i livet, som till exempel leopard, alltid gör mig gladare.
 • Att sorg behöver finnas så att jag kan känna glädje, förväntan och kärlek.
 • Att meditera och få kontakt med min andliga guide.
 • Att lägga Tarot och tolka korten.
 • Att bli tuffare och att tro mer på mig själv.
 • Att uppskatta det jag åstadkommit ännu mer - att vara tacksam.
 • Att jag ibland får tvinga mig själv att göra det som en del av mig vet är bra, trots att en annan del av mig vill sparka tillvaron där bak.
 • Att ett visst mått av flummighet ökar livskvaliteten.
 • Att de bästa gåvorna inte kommer inslagna i papper med snöre på.

Berätta gärna nedan om dina lärdomar under 2022.

Ingen är sårbar utom den som menar allvar. 
Lars Gyllensten

Bild och text till en dejtingsajt
Svar på frågor om relationer

Om tystnad samt varm och kall behandling från sin dejt.

Om foton på dejtingsajter

Lort är inte sexigt!

Gubb- och kärringvarning!

Att ta ett profilfoto

Om Tarot

Vill du ha en privat läsning? Kontakta mig i formuläret nedan när du läst den här texten.
Så här går en privat läsning till: Jag mediterar och behöver därför en halvtimma förberedelse. Sedan facetimar vi och jag känner in energier och lägger korten. Efter det tyder jag i ca en halvtimma.

Med anledning av artikeln i Hemmets veckotidning i november samt Hjemme och ude, har jag fått många frågor, nedan har jag svarat på några av dem.

Anders och mig på julafton 2021. 

Med anledning av artikeln i Hemmets Veckotidning i november-22!
Jag har fått många frågor, bland annat om den tragedi som drabbade mig och om det blir någon fortsättning på Konsten att bli lycklig
   Jag vill passa på att åter klargöra att Ullis som är huvudperson i boken inte är jag - även om vi har många gemensamma nämnare.

   Sorgen efter bortgången av min särbo Anders, har mildrats något men gör fortfarande ont. Det som hjälpte i början var att fylla tillvaron med rutiner som inte krävde så mycket koncentration. Jag hängde upp dagarna på dem, värre blev det om kvällar och nätter. Samtidigt som jag sörjer försöker jag tänka positivt - att det finns en mening med allting, jag vet att Anders såg det så. Det går bättre för var dag och jag utsätter mig medvetet för sådant som gör ont - och det hjälper. Att gråta är okej, att svära är det också. En tröst är att besöka kyrkan och minneslunden med blommor, tända ljus och "prata" med honom en stund. Både Anders och jag är andliga, jag skriver är för det är så det känns, att hans själ lever vidare. En fördel med allt det här eländet är också att jag blivit mer andlig och att jag lärt mig att meditera, något jag inte förstått mig på tidigare i livet. Om jag inte haft den skulle jag behövt ta lugnade medicin och sömnmedel - tack vare meditationen, har jag klarat mig utan. Nedan ser du ett foto på Anders och mig taget på julafton 2021. 
   Beträffande det som står om dejting i artikel så stämmer det nästan. Jag dejtade trettio män och flera av dem är fortfarande mina vänner. Mina dejter är inte med i boken. För att skriva om dejtande har jag blandat egna och andras erfarenheter. 
   Christians karaktär är delvis byggd på Anders - eller mer åt hållet hur jag känner för honom.
   Övriga karaktärer är för det mesta byggda på personer jag känner, när jag skapar karaktärer slår jag ihop, drar ifrån och blandar.
   
Svaret på om det blir någon fortsättning är ett kanske, jag skriver på en historia om en kvinna som har försvunnit.
   Vad av det här som stämmer med boken och vad som inte gör det får du själv avgöra när du läser Konsten att bli lycklig.