Att skriva positivt!

Välkommen till min flik Att skriva positiva texter!
Under den här fliken kommer jag att skriva om manligt, kvinnligt och relationer, samt dela ut tips om hur man skriver positiva texter, bland annat till en profil på en dejtingsajt. 
Om du vill lämna kommentarer eller kontakta mig hittar du formulär längre ner i flödet.

Manlighet är det som kan göra en kvinna knäsvag utan våld.
Eva Moberg

Kära läsare, så här blir ditt kärleksdygn runt den 24-25 nov:
Du kan bli utsatt för känslomässig utpressning eller manipulation, var redo och gå inte på det, dra några djupa andetag och grunda dig. 
Var kreativ och sätt dina planer i verket, om du inte är säker på att någon är seriös – prata med personen, så finns alla möjligheter för dig att skapa en kärleksfull relation! Även om det betyder att du släpper relationen och går vidare. Välj kärlek före trygghet. Du har alla möjligheter att skapa en kärleksfull relation. Var grundad och trygg i dig själv och din förmåga att få tillvaron att fungera. Du klarar det!

Så här blir kärlekshelgen den 25-27 november för mina läsare:
Helgen går i eldens och inspirationens tecken så passa på att göra något som kan må bra av lite eld och inspiration. En romantisk middag eller en dejt. Eller fira det i livet som är bra tillsammans med dina vänner.
Stanna upp och tänk efter i alla frågor som handlar om relationer och som kräver att du måste välja -  vänta hellre i ett par veckor innan du fattar beslut.
Minns dina gamla drömmar, det går att förverkliga dem. Men ibland känner du att andras påtvingade begränsningar tynger dig. Nu är tiden inne att du frigör dig. Du är inte maktlös, det är bara brist på självkänsla som hindrar dig från att göra det du vill. Slå dig lös och ta kommandot över situationen.

Bild och text till en dejtingsajt

Söker snäll och kramgo kvinna 

Så här står det ibland i profilen på dejtingsajt för 50+. Det säger i stort ingenting, mer än att vederbörande vill kramas och inte letar efter en elak person. Således självklarheter. Eftersom du har passerat 50 borde du vid det här laget ha listat ut vad du vill ha - eller inte vill ha. Använd det och skriv en positiv text. Till exempel: Jag söker en livskamrat att promenera och mysa i soffan med, du är rökfri, tycker om gott vin samt att laga mat och är trygg i dig själv.

Under researchen inför boken Konsten att bli lycklig, genomförde jag många intervjuer med kvinnor och män om hur de uppfattade olika profiltexter på dejtingsajterna. Något som hade en avstötande effekt på samtliga var negationer. Till ex, "Om du röstar på x svep vänster", eller "Om du tycker om drama är jag inte intresserad", eller "Jag är inte intresserad av bilder på dina husdjur eller krukväxter". 
Något att tänka på.

Kärlek är som mässling, ju senare den kommer i livet, desto värre.
Lord Byron
(Min kommentar: tro mig, jag har haft mässling som vuxen och det var en pärs.)

Ingen är sårbar utom den som menar allvar. 
Lars Gyllensten

Att ta ett profilfoto

I formulären nedan kan du lämna ett meddelande till mig. 

Jag vill ha en riktig karl! Rädd för spindlar och möss kan jag vara själv.
Gunilla Dahlgren

Det här citatet av Yrsa Stenius säger mycket:
Man kan inte förena kärlekens inneboende magnetfält, det starka behovet av att tillhöra, med principen om oberoendet.

Svar på frågor om relationer

Veckans bottennapp!
En läsare har skickat den här profilen från en dejtingsajt:
Om mig

jag är inte betalande, om du absolut vill ha kontakt, kan du kolla på IG xxxx

Om tystnad samt varm och kall behandling från sin dejt.

Om foton på dejtingsajter

Lort är inte sexigt!

Gubb- och kärringvarning!

Med anlening av artikeln i Hemmets veckotidning i november har jag fått många frågor, nedan har jag svarat på några av dem.

Bilden föreställer Anders och mig på julafton 2021. 

Med anledning av artikeln i Hemmets Veckotidning i november-22!
Jag har fått många frågor, bland annat om den tragedi som drabbade mig och om det blir någon fortsättning på Konsten att bli lycklig
   Jag vill passa på att åter klargöra att Ullis som är huvudperson i boken inte är jag - även om vi har många gemensamma nämnare.

   Sorgen efter bortgången av min särbo Anders, har mildrats något men gör fortfarande ont. Det som hjälpte i början var att fylla tillvaron med rutiner som inte krävde så mycket koncentration. Jag hängde upp dagarna på dem, värre blev det om kvällar och nätter. Samtidigt som jag sörjer försöker jag tänka positivt - att det finns en mening med allting, jag vet att Anders såg det så. Det går bättre för var dag och jag utsätter mig medvetet för sådant som gör ont - och det hjälper. Att gråta är okej, att svära är det också. En tröst är att besöka kyrkan och minneslunden med blommor, tända ljus och "prata" med honom en stund. Både Anders och jag är andliga, jag skriver är för det är så det känns, att hans själ lever vidare. En fördel med allt det här eländet är också att jag blivit mer andlig och att jag lärt mig att meditera, något jag inte förstått mig på tidigare i livet. Om jag inte haft den skulle jag behövt ta lugnade medicin och sömnmedel - tack vare meditationen, har jag klarat mig utan. Nedan ser du ett foto på Anders och mig taget på julafton 2021. 
   Beträffande det som står om dejting i artikel så stämmer det nästan. Jag dejtade trettio män och flera av dem är fortfarande mina vänner. Mina dejter är inte med i boken. För att skriva om dem har jag blandat egna och andras erfarenheter. 
   Christians karaktär är delvis byggd på Anders - eller mer åt hållet hur jag känner för honom.
   Övriga karaktärer är för det mesta byggda på personer jag känner, när jag skapar karaktärer slår jag ihop, drar ifrån och blandar.
   
Svaret på om det blir någon fortsättning är ett kanske, jag skriver på en historia om en kvinna som har försvunnit.
   Vad av det här som stämmer med boken och vad som inte gör det får du själv avgöra när du läser Konsten att bli lycklig.