I september 2020 kom jag ut ur ett trettioårigt förhållande. Det har varit en intressant, rolig och smärtsam resa som har inspirerat mig till att skriva på mitt manus Att beställa en karl. Som research har jag plöjt igenom stora mängder texter, klipp och artiklar som handlar om relationer, dejting, och hjärtesorg och då speciellt för oss i mogen ålder. Egentligen är det samma sak oavsett ålder, men vi har blivit mognare och har större livserfarenhet. Inte letar vi heller efter någon att starta en familj med. Det här plöjandet och djupa samtal med vänner, bekanta och andra, har lärt mig massor, bland annat om manligt kontra kvinnligt och hur vi reagerar i olika situationer, vad som triggar oss känslomässigt och vad som inte gör det.
Med utgångspunkt från det kommer jag att i en serie klipp och inlägg bjuda på mina tips till dig som vill hitta någon att tycka om.

Just nu koncentrerar jag mig på att redigera mitt manus och att hämta mig från en stor sorg som drabbat mig. Jag kommer snart att känna mig piggare, gladare och vara redo att åter ta mig an den här fliken. Tills dess hoppas jag att du får glädje av det som redan finns här.

Välkommen till min flik om relationer och dejting!
Längre ner i flödet hittar du inlägg under rubriken Bara för män. Om du vill lämna kommentarer eller kontakta mig hittar du formulär längst ner i flödet.

Det går att skriva sig fram till ett svårt beslut, liksom att skriva sig ur sorg, svek och emotionell smärta. Genom att skriva sorterar man sina tankar och får inblick i sitt inre och därmed lär man känna sig själv.
Börja med att skriva dagbok, du kan välja att göra det på morgonen eller på kvällen, huvudsaken är att du har lugn och ro och att du har tid att ventilera vad som har hänt under dagen/föregående dag. Dela upp skrivandet i spontant och som ett samtal till dig själv - att du diskuterar med dig själv för att kunna se problemen ur olika vinklar. För mig fungerar det bra att hänga upp skrivandet på rutiner så som datum, veckodag och till exempel dagens väder. Sedan kan du dela in texten i "jag blev ledsen", "jag är tacksam för", samt "det här skulle jag vilja ändra på".
Om någon mycket tråkigt har hänt så är det bra att du sätter dig eller lägger dig, sluter ögonen och går igenom händelserna men så som du skulle velat att de utvecklat sig. Det hjälper hjärnan att släppa elände och sluta mala. 
Lycka till!
Ps. Glöm inte att du är värd kärlek, vänskap och att du är vacker. Och sist men inte minst - att du väljer att vara lycklig! Ds.

Varför är det så svårt att hitta någon?
För att attrahera rätt män/kvinnor, behöver man också veta vilka som är fel sorts män/kvinnor.
  • Gör en nulägesanalys där du skriver ner vilka egenskaper, inre och yttre, du vill undvika. Du kan också göra en lista på gemensamma egenskaper hos de män/kvinnor du hittills råkat ut för och vill undvika.
  • Läs igenom listan och lägg den åt sidan.
  • Nu ska du göra en lista på egenskaper du vill ha hos din man/kvinna. Tex generös, nyfiken, god hygien mm. Var inte blyg utan ös på. Och kom ihåg: inga negationer, bara sådant du vill ha. Istället för han ska inte snusa, skriver du snusfri.
  • Läs in din positiva lista på mobilen och lyssna på den minst en gång om dagen.
  • Nästa gång du svarar på ett meddelande på sajten eller har en dejt, använd din önskelista. Om vederbörande inte har önskade egenskaper spelar det ingen roll hur tjusig, trevlig i övrigt, eller läcker vederbörande är. Om du ändå vacklar under tyngden av din brist på karaktär, ta fram den negativa listan. Det kan vara tufft men det fungerar! Lycka till!

Manlighet är det som kan göra en kvinna knäsvag utan våld.
Eva Moberg

Svar på fråga från Marguerite.
Hur man kan ta sig ur ett ofrivilligt KK-förhållande (KK =kn...-kompis).

1. Sluta se dig själv som offer och ta kontroll över situationen. 
Om du ser dig själv som offer så sjunker din attraktion. 

2. Sluta att försöka dra honom till dig.
Ju mer du jagar honom med relationshåven, desto fortare kommer han att springa. 

3. Var inte alltid tillgänglig och definitivt inte på kort varsel.

4. Låt inte hans meddelanden vara en prioritet, så svara inte alltid utan vänta tills du har tid.

5. Planera saker med dina vänner och speciellt på tider då du och han brukar träffas.

6. Dejta gärna andra. 
Det här kan vara knepigt om dina känslor är upptagna, men det är värt ett försök, vem vet, du kanske träffar mr Right!

7. Berätta vad du har för dig på sociala medier men var inte övertydlig. Låt det finnas lite att gissa om.

Om tystnad samt varm och kall behandling från sin dejt.

Ingen är sårbar utom den som menar allvar. 
Lars Gyllensten

Varför är kvinnor så ytliga? 

Varför ägnar jag mig åt det här?
När jag började skriva på mitt manus Att beställa en karl (som handlar om en kvinna som kommer ut ur ett långt äktenskap och kämpar för att hitta tillbaka till sin självkänsla), samlade jag en stor mängd material om relationer, kvinnligt, manligt och dejting. Det är det materialet som jag använder i mina klipp och texter om relationer och dejting.

Det här citatet av Yrsa Stenius säger mycket:
Man kan inte förena kärlekens inneboende magnetfält, det starka behovet av att tillhöra, med principen om oberoendet.

För kvinnor om att skriva en text till dejtingsajten!

Exempel på texter:

Om du inte gillar hästar är jag inget för dig.
Skriv istället:
Jag älskar hästar och tillbringar en stor del av min tid i stallet. 
Jag avskyr snus och rökning. 
Skriv istället :
Du är snus och rökfri.
Om du är åt vänster kan du svepa vänster, (Tinder).
Skriv istället:
Jag är liberal.

Vill du ha ökat intresse på din dejtingprofil?

Jag tittar på och kommenterar gärna din text och dina bilder utan kostnad.
Lämna din förfrågan i kontaktformuläret nedan eller maila mig på: pia.picaevent@outlook.com

Hej alla som har kommenterat på ämnet varför kvinnor skriver att de vill ha ett seriöst förhållande. Och att ingen vill ha ett rent fysiskt förhållande eller ett sk kk. 
För det första beror det förmodligen på att det är så. Och att de flesta kvinnor vill ha mer än sex. Med tanke på alla förslag i den vägen de flesta kvinnor får, trots att de skriver att det enbart är intresserade av ett seriöst förhållande, finns ändå mycket att välja på om man skulle ångra sig och vilja ägna sig åt ett kk-förhållande. 

Hjärtesorg del 1.
Balsam för brustna hjärtan.

Jag vill ha en riktig karl! Rädd för spindlar och möss kan jag vara själv.
Gunilla Dahlgren

Hjärtesorg del 2.
Att vända negativ energi till positiv energi.

När ledsenheten anfaller!

Här kommer några knep för hur du kan hantera den akuta ledsenheten. Det här kräver beslutsamhet och koncentration. 
A) Låt smärtan få ta plats, känn hur den vill rumla om i dig, upptäck att den inte är farlig, den vill bara att du ska tro det.
B) Föreställ dig att du befinner dig på en vacker och lugn plats, kanske en strand eller i en skog.
C) Dra tre långsamma och djupa antetag. Dra in universums ljus och låt det spola rent i hjärtat, övriga kroppen och huvudet. Andas sedan ut smärtan. 
D) Fortsätt att andas vanligt och säg: Jag är vacker, jag utstrålar kärlek, jag är starkare än jag tror. En uppmaning per andetag. 

Hej Karin, Alex och PK som kommenterat på ämnet varför man inte ska kontakta sitt ex efter ett uppbrott. Jag antar att ni menar "the no contact period".
A) Att inte ha någon kontakt med sin före detta någon månad eller mer, hjälper i arbetet att gå vidare. Och gå vidare måste man ju oavsett om man ser en möjlig framtid med sin före detta eller inte. Vad jag menar är att om ni skulle komma fram till att bli tillsammans igen så blir det på nya villkor. Något har hänt mellan er som gjort att ditt ex inte längre vill vara tillsammans med dig. Det kommer ofta som chock och man behöver tid att hämta sig, reflektera och komma underfund med vad man själv vill. Det är tungt men det går och det stärker självkänslan - vilket verkligen är någon man behöver när man blivit dumpad. Närheten till någon blir som en drog och när man blivit dumpad är det dags för avvänjning. 
B) Din före detta som gjort slut med dig behöver också den här tiden. Hen har sagt att hen inte vill ha någon relation med dig - det får man respektera. Förmodligen har hen tänkt på saken under en längre tid men inte kommit sig för att göra slut förrän nu. Ge din före detta den här tiden! Att jaga efter någon som inte vill ha en bryter ner, att respektera bygger upp.

Om hämnd och att kasta sig ut i dejtinglivet efter ett uppbrott.

Medicin mot hjärtesorg!
 - Ut och rör på dig i friska luften.
 - Träffa dina vänner.
 - Träna.
 - Läs en bok du alltid velat läsa men inte haft tid till.
 - Rensa garderoberna.
 - Skriv ett brev du inte tänker skicka, till din före detta.
 - Gå med på dejtingsajter men vänta med själva dejtandet tills du inte längre jämför alla med ditt ex.
 - Börja med yoga.
 - Ta ett skumbad, tänd ett ljus och titta på en film.


Härtesorg del 3.

Att ta sig ur smärtan efter ett svek.

Hjärtesorg del 4.
Vad kan du göra när du blivit dumpad?

Som jag har sagt förut: Smärta är energi och energi är konstant. Alltså kan du använda energin hur du vill. Negativ energi kan bli positiv och tvärt om.
Om du bestämmer dig för att vända smärtan till positiv energi, ska du således göra positiva saker. Allt för att hjälpa dig att läka och gå vidare mot ljusare tider. Så … när du anfalls av en oemotståndlig lust att tänka negativt och skicka sura meddelanden eller på annat sätt ägna dig åt smärtan så stanna upp.
Dra tre djupa andetag, känn hur axlarna åker ner till sitt rätta läge.
Fortsätt att andas och säg följade till dig själv - ett per andetag.
Jag är trygg i mig själv.
Jag är älskad.
Jag är vacker.
Jag är lycklig.
Jag är åtrådd.
Ta om från början tills du känner hur det svarta förlorar mark och det sipprar in lite livsglädje i kroppen!

Att vända negativ energi till positiv energi.
Det här kräver övning, envishet och beslutsamhet, men det går!
Först och främst, du är värd kärlek, omtanke och respekt. När man känner sig sviken är det lätt att glömma det, därför behöver man påminna sig själv om det. Gör som jag och sätt upp lappar på skåpluckorna i köket, eller på badrumsspegeln. Om du inte känner för att dela med dig av uppmaningarna till övriga familjemedlemmar, kan du skriva ner dem i en skrivbok eller spela in dem på mobilen och sedan lyssna eller läsa morgon middag och kväll medans du ser dig själv i ögonen.

Hjärtesorg del 4.

Tre varningstecken när du dejtar eller chattar!

Att ta ett profilfoto.

I min trilogi Så tuktas en svinpäls, I likets vänkrets och Vänner i nöd, vänner i död, tampas mina karaktärer med bland annat hjärtesorg men också med missbruk och misshandel. Här kommer du till Bokus där det finns mer information. Och här kommer du till min sida där det finns texter ur mina böcker.

Vill du ha ökat intresse på din dejtingprofil?

Jag hjälper dig hjärna att författa en lockande text och att välja foton som får fler att attraheras av dig. Kontakta mig via formuläret längst ner i flödet eller maila mig på pia.picaevent@outlook.com

Kärlek är som mässling, ju senare den kommer i livet, desto värre.
Lord Byron
(Min kommentar: tro mig, jag har haft mässling som vuxen och det var en pärs.)

Nedan hittar du inlägg under rubriken Bara för män.

För män om foton på dejtingsajter.

 OBS! Varning!

Nedanstående klipp har väckt heta känslor. Klippen är inte menade som negativ kritik, utan som en vänskaplig påminnelse om vad som kan vara bra att undvika om man vill lämna ett gott första intryck. Tipsen kommer från de intervjuer jag genomfört med mogna kvinnor som dejtat. 

Bara för män:
Lort är inte sexigt!

Bara för män om dejting:

Att vara sig själv - något man ofta får höra att man ska vara på en dejt ... Men om man är så nervös att det inte fungerar, vad gör man då?

Bara för män om dejting:
Hur får du en kvinna att bli attraherad av dig?

Det handlar om hur du får henne att känna sig.
Självförtroende, trygghet och inre lugn är oemotståndliga egenskaper hos en man.
Kan du sedan få henne att skratta och känna sig vacker och åtråvärd, tja då har du lagt grunden.

Bara för män, tips om dejting:

Gubbvarning!

Bara för män om dejting:
Vad erbjuder du?

Här hittar du en länk till en video på yotube, där Dan Bacon förklarar hur man flirtar och vikten av att göra det om man vill ha en relation med kvinnor.
Jag vill tillägga att uppvaktning är lika viktigt. 

Kontaktinformation på dejtingsajten
Bara så att du vet ... Om du inte delar med dig av ditt telefonnummer eller foto efter att ha chattat med någon ett tag, skickar det signaler att du är en player (bara vill ha sex), att du redan har en relation eller att du är snål med dig själv.

Hur mycket törs man som kvinna ta initiativet i frågan om hur ofta man ska ses? Häromdagen stötte jag ihop men en singelväninna. Vi pratade en stund och kom in på ämnet dejting och frågan om hur många grytlappar man hinner virka istället för att tillbringa helgen med en intressant dejt. Lämna gärna din kommentar i ämnet nedan.

Bara för män om dejting:

På min författarsida hittar du en fråga från Johan, om förväntningarna på en relation skiljer sig åt mellan kvinnor och män. Johans fråga har lett till många frågor och kommentarer och mitt sammanfattande svar kan du se nedan.

Här kommer du till en länk som förklarar en av skilnaderna mellan män och kvinnor.

Lämna gärna dina synpunkter, erfarenheter och frågor gällande relationer och dejting nedan! 

I formulären nedan kan du lämna ett meddelande till mig. 

I formuläret nedan kan du kommentera.