I september 2020 kom jag ut ur ett trettioårigt förhållande. Det har varit en intressant, rolig och smärtsam resa som har inspirerat mig till att skriva på mitt manus Att beställa en karl. Som research har jag plöjt igenom stora mängder texter, klipp och artiklar som handlar om relationer, dejting, sex och hjärtesorg och då speciellt för oss i mogen ålder. Egentligen är det samma sak oavsett ålder, men vi har blivit mognare och har större livserfarenhet. Inte letar vi heller efter någon att starta en familj med. Det här plöjandet och djupa samtal med vänner och bekanta, har lärt mig massor, bland annat om manligt kontra kvinnligt och hur vi reagerar i olika situationer, vad som triggar oss känslomässigt och vad som inte gör det.
Med utgångspunkt från det kommer jag att i en serie klipp och inlägg bjuda på mina tips till dig som vill hitta någon att tycka om.

Välkommen till min flik om relationer och dejting!
Längre ner i flödet hittar du inlägg under rubriken Bara för män

Vill du ha ökat intresse på din dejtingprofil?

Jag tittar på och kommenterar gärna din text och dina bilder utan kostnad.
Lämna din förfrågan i kontaktformuläret nedan eller maila mig på: pia.picaevent@outlook.com

I formulären nedan kan du lämna ett meddelande till mig. 

Lämna gärna dina synpunkter, erfarenheter och frågor gällande relationer och dejting nedan! 

Hej alla som har kommenterat på ämnet varför kvinnor skriver att de vill ha ett seriöst förhållande. Och att ingen vill ligga. 
För det första beror det förmodligen på att det är så. Och att de flesta kvinnor vill ha mer än sex. Med tanke på alla förslag i den vägen de flesta kvinnor får, trots att de skriver att det enbart är intresserade av ett seriöst förhållande, finns ändå mycket att välja på. Det här har inget med jämställdhet att göra. Det handlar om hormoner. Ett stort och intressant ämne jag  återkommer till.

Hej Karin, Alex och PK!
Jag antar att ni menar "the no contact period", alltså en tid efter ett uppbrott då man inte ska kommunicera med sin före detta. 
A) Att inte ha någon kontakt med sin före detta någon månad eller mer, hjälper i arbetet att gå vidare. Och gå vidare måste man ju oavsett om man ser en möjlig framtid med sin före detta eller inte. Vad jag menar är att om ni skulle komma fram till att bli tillsammans igen så blir det på nya villkor. Något har hänt mellan er som gjort att ditt ex inte längre vill vara tillsammans med dig. Det kommer ofta som chock och man behöver tid att hämta sig, reflektera och komma underfund med vad man själv vill. Det är tungt men det går och det stärker självkänslan - vilket verkligen är någon man behöver när man blivit dumpad. Närheten till någon blir som en drog och när man blivit dumpad är det dags för avvänjning. 
B) Din före detta som gjort slut med dig behöver också den här tiden. Hen har sagt att hen inte vill ha någon relation med dig - det får man respektera. Förmodligen har hen tänkt på saken uner en längre tid men inte kommit sig för att göra slut förrän nu. Ge din före detta den här tiden! Att jaga efter någon som inte vill ha en bryter ner, att respektera bygger upp.
Och när det känns riktigt besvärligt ... ta tre långsamma och djupa andetag!

Varför ägnar jag mig åt det här?

För kvinnor om att skriva en text till dejtingsajten!
Om du vill ha hjälp kan du kontakta mig i formuläret ovan.

Exempel på texter:

Om du inte gillar hästar är jag inget för dig.
Skriv istället:
Jag älskar hästar och tillbringar en stor del av min tid i stallet. 
Jag avskyr snus och rökning. 
Skriv istället :
Du är snus och rökfri.
Om du är åt vänster kan du svepa vänster, (Tinder).
Skriv istället:
Jag är liberal.

Det här citatet av Yrsa Stenius säger mycket:
Man kan inte förena kärlekens inneboende magnetfält, det starka behovet av att tillhöra, med principen om oberoendet.

Hjärtesorg del 4.

Hjärtesorg del 4.
Vad kan du göra när du blivit dumpad?

Som jag har sagt förut: Smärta är energi och energi är konstant. Alltså kan du använda energin hur du vill. Negativ energi kan bli positiv och tvärt om.
Om du vill simma runt i din smärta ska du således späda på den med idel negativa aktiviteter. Häv ur dig hat, anklagelser och skuldbelägg omgivningen och utse dig själv till offer. Och gärna direkt till personen som gjort slut med dig. Lämna meddelanden, mejla, ring och förpesta dennes tillvaro med din hämnd och smärta. Med andra ord, agera med reptilhjärnan och sätt fast skygglapparna. Och bry dig inte om att resultatet blir att vederbörande bara blir allt säkrare på att han eller hon gjort rätt som dumpade dig.
Resultatet för dig blir att du garanterat inte kan gå vidare mot ljusare tider. Det här gäller även om du ägnar dig åt att gräva runt i och älta smärtan på egen kammare.

Om du istället bestämmer dig för att vända smärtan till positiv energi, ska du således göra positiva saker. Allt för att hjälpa dig att läka och gå vidare mot ljusare tider. Så … när du anfalls av en oemotståndlig lust att tänka negativt och skicka sura meddelanden eller på annat sätt ägna dig åt smärtan så stanna upp.
Dra tre djupa andetag, känn hur axlarna åker ner till sitt rätta läge.
Fortsätt att andas och säg följade till dig själv - ett per andetag.
Jag är trygg i mig själv.
Jag är älskad.
Jag är vacker.
Jag är lycklig.
Jag är åtrådd.
Ta om från början tills du känner hur det svarta förlorar mark och det sipprar in lite livsglädje i kroppen!

Medicin mot hjärtesorg!
 - Ut och rör på dig i friska luften.
 - Träffa dina vänner.
 - Träna.
 - Läs en bok du alltid velat men inte haft tid till.
 - Rensa garderoberna.
 - Skriv ett brev du inte tänker skicka, till din före detta.
 - Gå med på dejtingsajter men vänta med själva dejtandet tills du inte längre jämför alla med ditt ex.
 - Börja med yoga.
 - Ta ett skumbad, tänd ett ljus och titta på en film.


Härtesorg del 3.

Att ta sig ur smärtan efter ett svek.

Att vända negativ energi till positiv energi.
Det här kräver övning, envishet och beslutsamhet, men det går!
Först och främst, du är värd kärlek, omtanke och respekt. När man känner sig sviken är det lätt att glömma det, därför behöver man påminna sig själv om det. Gör som jag och sätt upp lappar på skåpluckorna i köket, eller på badrumsspegeln. Om du inte känner för att dela med dig av uppmaningarna till övriga familjemedlemmar, kan du skriva ner dem i en skrivbok eller spela in dem på mobilen och sedan lyssna eller läsa morgon middag och kväll medans du ser dig själv i ögonen.

Hjärtesorg del 2.
Att vända negativ energi till positiv energi.

När ledsenheten anfaller!

Här kommer några knep för hur du kan hantera den akuta ledsenheten. Det här kräver beslutsamhet och koncentration. 
A) Låt smärtan få ta plats, känn hur den vill rumla om i dig, upptäck att den inte är farlig, den vill bara att du ska tro det.
B) Föreställ dig att du befinner dig på en vacker och lugn plats, kanske en strand eller i en skog.
C) Dra tre långsamma och djupa antetag. Dra in universums ljus och låt det spola rent i hjärtat, övriga kroppen och huvudet. Andas sedan ut smärtan. 
D) Fortsätt att andas vanligt och säg: Jag är vacker, jag utstrålar kärlek, jag är starkare än jag tror. En uppmaning per andetag. 
Hjärtesorg del 1.
Balsam för brustna hjärtan.

Tre varningstecken när du dejtar eller chattar!

Att ta ett profilfoto.

Kontaktinformation på dejtingsajten
Bara så att du vet ... Om du inte delar med dig av ditt telefonnummer eller foto efter att ha chattat med någon ett tag, skickar det signaler att du är en player (bara vill ha sex), att du redan har en relation eller att du är snål med dig själv.

I min trilogi Så tuktas en svinpäls, I likets vänkrets och Vänner i nöd, vänner i död, tampas mina karaktärer med bland annat hjärtesorg men också med missbruk och misshandel. Här kommer du till Bokus där det finns mer information. Och här kommer du till min sida där det finns texter ur mina böcker.

Vill du ha ökat intresse på din dejtingprofil?

Jag hjälper dig hjärna att författa en lockande text och att välja foton som får fler att attraheras av dig. Kontakta mig via formuläret högre upp i flödet på sidan eller maila mig på pia.picaevent@outlook.com

Nedan hittar du inlägg under rubriken Bara för män.

För män om foton på dejtingsajter.

 OBS! Varning!

Nedanstående klipp har väckt heta känslor. Klippen är inte menade som negativ kritik, utan som en vänskaplig påminnelse om vad som kan vara bra att undvika om man vill lämna ett gott första intryck.

Bara för män:
Lort är inte sexigt!

Bara för män om dejting:

Att vara sig själv - något man ofta får höra att man ska vara på en dejt ... Men om man är så nervös att det inte fungerar, vad gör man då?

Bara för män om dejting:
Hur får du en kvinna att bli attraherad av dig?

Det handlar om hur du får henne att känna sig.
Självförtroende, trygghet och inre lugn är oemotståndliga egenskaper hos en man.
Kan du sedan få henne att skratta och känna sig vacker och åtråvärd, tja då har du lagt grunden.

Bara för män, tips om dejting:

Gubbvarning!

Bara för män om dejting:
Vad erbjuder du?

Bara för män om dejting:

På min författarsida hittar du en fråga från Johan, om förväntningarna på en relation skiljer sig åt mellan kvinnor och män. Johans fråga har lett till många frågor och kommentarer och mitt sammanfattande svar kan du se nedan.

Här kommer du till en länk som förklarar en av skilnaderna mellan män och kvinnor.

Här hittar du en länk till en video på yotube, där Dan Bacon förklarar hur man flirtar och vikten av att göra det om man vill ha en relation med kvinnor.
Jag vill tillägga att uppvaktning är lika viktigt.