Välkommen till flik Böcker!

Nu ligger omslaget till min nästa bok Konsten att bli lycklig, med undertiteln Att beställa en karl, klart! 

Boken släpps i början av oktober och handlar om Ursulas resa mot målet att bli stark, känna ett inre lugn och hitta sig själv efter ett långt äktenskap. 

När skilsmässopapperen dunsar ner i brevlådan,blir det startskottet för femtioåttaåriga ursulas resa mot att bli stark och hitta sig själv efter ett långt äktenskap. Hon har inget som helst intresse av att träffa någon ny än på länge. Sexlivet är lagt i träda och hon tänker inte återuppväcka det heller. Möjligen kan hon på sikt tänka sig ett lagom vänskapligt förhållande, med stillsamma promenader och söndagslunch.

Men bästa väninnorna har andra planer. De gör allt för att väcka liv i Ursulas kärleksliv. Möjligheterna är lika oändliga som profilerna på dejtingsajterna. Saker och ting går inte riktigt som Ursula tänkt men när hon bestämmer sig för att vara lycklig inser hon att det går, bara man vet vad man vill. Men det är en konst.

Det här är en historia full av sidohistorier, skrönor och dråpligheter. Pia F Davidson tecknar ett kärleksfullt porträtt av en stukad kvinna som går från larv till fjäril. Som läsare får man skratta, även om skrattet i bland fastnar i halsen.

Testläs under flik Texter och förboka ditt exemplar på Bokus eller Adlibris.

Min bok Thoras arv släpptes 2020 och handlar om tvillingarna Thora och Thor samt Thors dotter Etti. Brättelsen rör sig mellan Charlottenberg i Värmland 1944 och i nutid i Stockholm.
1944 arbetar Thora på Ingeborgs café som osar av svettiga uniformer och surrogatkaffe. En dag kliver hennes morbror in och ber henne om en ytterst ljusskygg tjänst. Över 70 år senare stöter Ethel ihop med Morgan i en blomstrande syrenhäck, och tillsammans försöker de reda ut sanningen kring de okända foton hennes far lämnat efter sig.
Text ur boken finns under flik Texter.

Här kan du läsa två recensioner till Astrids resa.
Anita Santesson, filmare och författare:
"Kan inte låta bli att småle och smila en smula…
för vem kommer på tanken att skriva en Viktoriansk, P.G. Woodhouseinfluerad, Figaros brölloproman med ett välformulerat språk och konstant glimten i ögat feeling? Jo, ingen mindre än eminenta Pia Davidson. Jag fattar att BTJ inte vet vilket ben de ska stå på för det här är så väldigt tvärtom samtidigt som det roar, och är kravlöst och dessutom oklanderligt välgjort."
Britta Ivarsson Possnert, författare:
Trodde jag kände dig Pia, men hade ingen aning om att du levt på slutet på 1800-talet. Känns verkligen som som att du varit med där. Man hålls i en spänning genom hela boken och jag känner lustarna utan att det blir för tydligt, det gillar jag. Det är erotik som jag gillar! Tack för upplevelsen Pia
Tack Anita och Britta! Det värmer ett författarhjärta!

Om min bok Astrids resa.

Om min trilogi Så tuktas en svinpäls, I likets vänkrets och
Vänner i nöd, vänner i död.
Här hittar du texter ur böckerna.

Om min trilogi Så tuktas en svinpäls, I likets vänkrets och
Vänner i nöd, vänner i död.
Här hittar du texter ur böckerna.

Jag har skrivit tre böcker som handlar om Veera, Miriam och Erika. Kvinnorna träffas av en slump på ett koloniområde på Järvafältet. Efter några groggar börjar de berätta om sina eländiga liv för varandra. Nästa dag kommer de fram till att så här kan vi inte ha det. För att ta tillbaka kontrollen över sina liv skapar de tre projekt, ett för varje svinpäls som försöker ta över deras liv. Bakgrunden och orsaken till att jag skrev Så tuktas en svinpäls, I likets vänkrets och Vänner i nöd, vänner i död, är att jag inte tror att någon myndighet kan lösa människors problem mer än i undantagsfall. Vill man bli av med en stalkare får man dessvärre själv lösa problemet. Därmed inte sagt att man ska göra som Veera, Miriam och Erika - men frestande är det. 

Min fjärde bok Astrids resa, som släpptes i april-20 är resultatet av en skrivarkurs. Efter kursen bestämde jag mig för att öva research samt att skriva i Oscar Wildes och Shakespeares anda, kryddad med en nypa libretto till en Mozartopera. Manuset hamnade i en låda i flera år tills min tredje bok släpptes. Boken utspelar sig 1893 i Stockholm och London. Baksidestext: Astrid har gjort en klassresa, klarat av två äkta män och förlorat ett barn. Och trots att hon bara är drygt trettio har hon bestämt sig för att det får vara nog med romantik. Hon vandrar runt i paradvåningen i Stockholm och betraktar världen utanför genom fönstren. En morgon får hon en inbjudan till lunch hos bäste vännen Petrus. Han har ett oväntat förslag som rör om i hennes liv och för henne till London. Boken handlar om förvecklingar, smarta
kvinnor, missförstånd och list.

Thoras arv är min femte bok och kom ut i november-20. Idén till boken fick jag när jag rotade i morbrors och mammas efterlämnade brev och foton. Boken är en hyllning till min mamma, pappa och övriga släktingar vars liv rörde sig i skuggan av, och mitt i kriget. Boken utspelar sig i nutid blandat med 1944 vid den norska gränsen. Ethel, som är en av huvudpersonerna, ligger mig väldigt nära både i ålder och sinne. En annan anledning till att jag skrivit boken är att jag tyckt mig märka att det finns en uppfattning att man i den åldern inte borde göra sig besvär med varken karriär, romantisk kärlek eller vidlyftiga framtidsplaner. 
Baksidestext: Året är 1944 och tvillingarna Thora och Thor är arton år. De har växt upp som föräldralösa i det lilla samhället Charlottenberg vid den norska gränsen. Thora arbetar på Ingeborgs café som osar av svettiga uniformer, surrogatkaffe och sällskapshungriga, inlagda soldater. En dag kommer morbror Finn in och ber om en ljusskygg tjänst.
En vecka senare vinkar Thora av Thor på Charlottenbergs station. Båda vet att han aldrig kommer att återvända.
Ethels liv har rasat samman, från att ha varit stark, vacker och framgångsrik, känner hon sig ful, ensam och oduglig. På väg till sin fars, Thors begravning, hamnar hon i en syrenhäck, där stöter hon ihop med Morgan. Mellan dem uppstår en okomplicerad vänskap. Tillsammans försöker de reda ut bakgrunden till de alarmerande foton och dokument hon hittat efter sin far.

Konsten att bli lycklig med undertiteln Att beställa en karl.


Manuset handlar om Ursulas resa mot målet att bli stark, känna ett inre lugn och hitta sig själv efter ett långt äktenskap.
 

Bildspel från trilogin om Veera, Miriam och Erika.

loading...


Nedan hittar du ett bildspel som inspirerats av Astrids resa.

loading...

Klicka på bilden så kommer du till Bokus

Klicka på bilden så kommer du till Adlibris

Klicka på bilden så kommer du till CDON.COM