Välkommen till flik Böcker!

Om min bok Astrids resa.

Om min trilogi Så tuktas en svinpäls, I likets vänkrets och
Vänner i nöd, vänner i död.
Här hittar du texter ur böckerna.


Fem böcker och en novell har det blivit sedan jag tog tag i skrivandet på allvar 2011.
 - Under 2020 kom två av mina böcker ut. Astrids resa och Thoras arv. 2021 släpptes Thoras arv som pocket.


 

Om min trilogi Så tuktas en svinpäls, I likets vänkrets och
Vänner i nöd, vänner i död.
Här hittar du texter ur böckerna.

Jag har skrivit tre böcker som handlar om Veera, Miriam och Erika. Kvinnorna träffas av en slump på ett koloniområde på Järvafältet. Efter några groggar börjar de berätta om sina eländiga liv för varandra. Nästa dag kommer de fram till att så här kan vi inte ha det. För att ta tillbaka kontrollen över sina liv skapar de tre projekt, ett för varje svinpäls som försöker ta över deras liv. Bakgrunden och orsaken till att jag skrev Så tuktas en svinpäls, I likets vänkrets och Vänner i nöd, vänner i död, är att jag inte tror att någon myndighet kan lösa människors problem mer än i undantagsfall. Vill man bli av med en stalkare får man dessvärre själv lösa problemet. Därmed inte sagt att man ska göra som Veera, Miriam och Erika - men frestande är det. 

Min fjärde bok Astrids resa, som släpptes i april-20 är resultatet av en skrivarkurs. Efter kursen bestämde jag mig för att öva research samt att skriva i Oscar Wildes och Shakespeares anda, kryddad med en nypa libretto till en Mozartopera. Manuset hamnade i en låda i flera år tills min tredje bok släpptes. Boken utspelar sig 1893 i Stockholm och London. Baksidestext: Astrid har gjort en klassresa, klarat av två äkta män och förlorat ett barn. Och trots att hon bara är drygt trettio har hon bestämt sig för att det får vara nog med romantik. Hon vandrar runt i paradvåningen i Stockholm och betraktar världen utanför genom fönstren. En morgon får hon en inbjudan till lunch hos bäste vännen Petrus. Han har ett oväntat förslag som rör om i hennes liv och för henne till London. Boken handlar om förvecklingar, smarta
kvinnor, missförstånd och list.

Thoras arv är min femte bok och kom ut i november-20. Idén till boken fick jag när jag rotade i morbrors och mammas efterlämnade brev och foton. Boken är en hyllning till min mamma, pappa och övriga släktingar vars liv rörde sig i skuggan av, och mitt i kriget. Boken utspelar sig i nutid blandat med 1944 vid den norska gränsen. Ethel, som är en av huvudpersonerna, ligger mig väldigt nära både i ålder och sinne. En annan anledning till att jag skrivit boken är att jag tyckt mig märka att det finns en uppfattning att man i den åldern inte borde göra sig besvär med varken karriär, romantisk kärlek eller vidlyftiga framtidsplaner. 
Baksidestext: Året är 1944 och tvillingarna Thora och Thor är arton år. De har växt upp som föräldralösa i det lilla samhället Charlottenberg vid den norska gränsen. Thora arbetar på Ingeborgs café som osar av svettiga uniformer, surrogatkaffe och sällskapshungriga, inlagda soldater. En dag kommer morbror Finn in och ber om en ljusskygg tjänst.
En vecka senare vinkar Thora av Thor på Charlottenbergs station. Båda vet att han aldrig kommer att återvända.
Ethels liv har rasat samman, från att ha varit stark, vacker och framgångsrik, känner hon sig ful, ensam och oduglig. På väg till sin fars, Thors begravning, hamnar hon i en syrenhäck, där stöter hon ihop med Morgan. Mellan dem uppstår en okomplicerad vänskap. Tillsammans försöker de reda ut bakgrunden till de alarmerande foton och dokument hon hittat efter sin far.

Just nu arbetar jag på två manus - det ena handlar om att överleva en kris och går under namnet Med is i magen genom helvetet. Det andra handlar om att hitta sig själv efter att ha kommit ut ur ett trettioårigt äktenskap och går under namnet Att beställa en karl

Bildspel från trilogin om Veera, Miriam och Erika.

loading...


Nedan hittar du ett bildspel som inspirerats av Astrids resa.

loading...

Klicka på bilden så kommer du till Bokus

Klicka på bilden så kommer du till Adlibris

Klicka på bilden så kommer du till CDON.COM