Välkommen till flik Böcker!
Nedan hittar du info om alla mina böcker.

Konsten att bli lycklig!

Om Konsten att bli lycklig, (Att beställa en karl). 
När skilsmässopappren dunsar ner i brevlådan, blir det startskottet för 58-åriga Ursulas resa mot att bli stark och hitta sig själv efter ett långt äktenskap. Hon har inget som helst intresse av att träffa någon ny än på länge. Sexlivet är lagt i träda och hon tänker inte återuppväcka det heller. Möjligen kan hon på sikt tänka sig ett lagom vänskapligt förhållande, med stillsamma promenader och söndagslunch.

Men bästa väninnorna har andra planer. De gör allt för att väcka liv i Ursulas kärleksliv. Möjligheterna är lika oändliga som profilerna på dejtingsajterna. Saker och ting går inte riktigt som Ursula tänkt, men när hon bestämmer sin för att vara lycklig inser hon att det går, bara man vet vad man vill. Och det är en konst.

Det här är en historia full av sidohistorier, skrönor och dråpligheter. Pia F Davidson tecknar ett kärleksfullt och humoristiskt porträtt av en stukad kvinna som går från larv till fjäril. Som läsare får man skratta, även om skrattet i bland fastnar i halsen.


Första recensionen för Konsten att bli lycklig, har anlänt. Så här skriver Björne: Alla män borde läsa Konsten att bli lycklig, jag trodde att jag visste allt om kvinnor, men efter att ha läst boken vet jag bättre. 
Tack Björne!

Första recensionen från bokbloggare har anlänt, det är Rämmegården som skänkt Konsten att bli lycklig (med undertitel Att beställa en karl), fem hjärtan av fem möjliga! Tusen tack! Ett och ett halvt år med skratt, tandagnisslan, intervjuer och research har mottagits med den värme och glädje jag bara kunde drömma om! Nu åker leopardtajtsen på och det blir dansa av!
Testläs under flik Texter, köp ditt ex på Bokus eller beställ ett signerat ex från mig under flik Butik.

 I september 2020 kom jag ut ur ett trettioårigt förhållande. Det har varit en intressant, spännande och smärtsam resa som har inspirerat mig till att skriva boken Konsten att bli lycklig med undertiteln Att beställa en karl. Som research har jag plöjt igenom stora mängder texter, klipp och artiklar som handlar om relationer, dejting, och hjärtesorg och då speciellt för oss i mogen ålder. Egentligen är det samma sak oavsett ålder, men vi har blivit mognare och har större livserfarenhet. Inte letar vi heller efter någon att starta en familj med. Samtidigt har jag som privatperson dejtat för att hitta kärleken, vilket också bidragit med erfarenhet. Både researchen och mitt privata letande, djupa samtal med vänner, bekanta och andra, har lärt mig massor, bland annat om manligt kontra kvinnligt och hur vi reagerar i olika situationer, vad som triggar oss känslomässigt och vad som inte gör det.
Livskriser kan ha förmågan att få oss att se i fler dimensioner. För min del har det inneburit att jag övat upp min andlighet, bland annat genom att återuppta en kunskap jag inte ägnat mig åt på åratal - nämligen att spå i kort och läsa energier. Numera har jag övergått till att spå i tarotkort. 

Testläs Konsten att bli lycklig, under flik Texter och beställ ditt exemplar på Bokus eller Adlibris.

Thoras arv

Thoras arv är min femte bok och kom ut i november-20. Idén till boken fick jag när jag rotade i morbrors och mammas efterlämnade brev och foton. Boken är en hyllning till min mamma, pappa och övriga släktingar vars liv rörde sig i skuggan av, och mitt i kriget. Boken utspelar sig i nutid blandat med 1944 vid den norska gränsen. Ethel, som är en av huvudpersonerna, ligger mig väldigt nära både i ålder och sinne. En annan anledning till att jag skrivit boken är att jag tyckt mig märka att det finns en uppfattning att man i den åldern inte borde göra sig besvär med varken karriär, romantisk kärlek eller vidlyftiga framtidsplaner. 
Baksidestext: Året är 1944 och tvillingarna Thora och Thor är arton år. De har växt upp som föräldralösa i det lilla samhället Charlottenberg vid den norska gränsen. Thora arbetar på Ingeborgs café som osar av svettiga uniformer, surrogatkaffe och sällskapshungriga, inlagda soldater. En dag kommer morbror Finn in och ber om en ljusskygg tjänst.
En vecka senare vinkar Thora av Thor på Charlottenbergs station. Båda vet att han aldrig kommer att återvända.
Ethels liv har rasat samman, från att ha varit stark, vacker och framgångsrik, känner hon sig ful, ensam och oduglig. På väg till sin fars, Thors begravning, hamnar hon i en syrenhäck, där stöter hon ihop med Morgan. Mellan dem uppstår en okomplicerad vänskap. Tillsammans försöker de reda ut bakgrunden till de alarmerande foton och dokument hon hittat efter sin far.

Astrids resa

Astrid har gjort en klassresa, haft två äkta män och förlorat ett barn. Och trots att hon bara är drygt trettio har hon bestämt sig för att det får vara nog med romantik.

Hon vandrar runt i paradvåningen på Östermalm i Stockholm och betraktar världen utanför genom fönstren. En morgon får hon en inbjudan till lunch hos bäste vännen Petrus. Han har ett förslag som vänder upp och ner på hennes tillvaro och för henne till London.

Astrids resa utspelar sig 1893 och handlar om förvecklingar, smarta kvinnor, missförstånd och list.

Här kan du läsa två recensioner till Astrids resa.
Anita Santesson, filmare och författare:
"Kan inte låta bli att småle och smila en smula…
för vem kommer på tanken att skriva en Viktoriansk, P.G. Woodhouseinfluerad, Figaros brölloproman med ett välformulerat språk och konstant glimten i ögat feeling? Jo, ingen mindre än eminenta Pia Davidson. Jag fattar att BTJ inte vet vilket ben de ska stå på för det här är så väldigt tvärtom samtidigt som det roar, och är kravlöst och dessutom oklanderligt välgjort."
Britta Ivarsson Possnert, författare:
Trodde jag kände dig Pia, men hade ingen aning om att du levt på slutet på 1800-talet. Känns verkligen som som att du varit med där. Man hålls i en spänning genom hela boken och jag känner lustarna utan att det blir för tydligt, det gillar jag. Det är erotik som jag gillar! Tack för upplevelsen Pia
Tack Anita och Britta! Det värmer ett författarhjärta!

Om min trilogi Så tuktas en svinpäls, I likets vänkrets och
Vänner i nöd, vänner i död.
Här hittar du texter ur böckerna.

Jag har skrivit tre böcker som handlar om Veera, Miriam och Erika. Kvinnorna träffas av en slump på ett koloniområde på Järvafältet. Efter några groggar börjar de berätta om sina eländiga liv för varandra. Nästa dag kommer de fram till att så här kan vi inte ha det. För att ta tillbaka kontrollen över sina liv skapar de tre projekt, ett för varje svinpäls som försöker ta över deras liv. Bakgrunden och orsaken till att jag skrev Så tuktas en svinpäls, I likets vänkrets och Vänner i nöd, vänner i död, är att jag inte tror att någon myndighet kan lösa människors problem mer än i undantagsfall. Vill man bli av med en stalkare får man dessvärre själv lösa problemet. Därmed inte sagt att man ska göra som Veera, Miriam och Erika - men frestande är det. 

Klicka på bilden så kommer du till Bokus

Klicka på bilden så kommer du till Adlibris

Klicka på bilden så kommer du till CDON.COM