Just nu arbetar jag på två manus som båda utspelar sig i historiska miljöer. Det är utmanande att skriva om en tid som är svunnen och det kräver mycket research. Det ena manuset går under arbetsnamnet Tvillinglögnen. Det andra har legat i en låda sedan 2011 tills helt nyligen. Den historian utspelar sig 1893. Provläsning ur båda manus finns under flik Texter.

Bland svinpälsar och röda stugor
I augusti-17 släppte Ordberoende Förlag Vänner i nöd, vänner i död, som är en varm, humoristisk och spännande feelgood av det hårdkokta slaget. Pia F Davidson har tidigare skrivit två böcker i serien som handlar om Veera, Miriam och Erika – tre vanliga kvinnor, som hjälper varandra att ta tillbaka makten över sina liv från sina misshandlande, alkoholiserade och osympatiska respektive. Tillvägagångssätten är okonventionella och helt utan polisens eller övriga myndigheters inblandning. Pia F Davidson säger att de metoder hon beskriver förmodligen kommer att bli allt vanligare eftersom ”samhället och dess för ändamålet inrättade myndigheter, inte gör vad de ska för att skydda medborgarna”. Hennes tidigare böcker heter: Så tuktas en svinpäls och I likets vänkrets. Hon säger också att orsaken till att hon skrivit serien är att hon ”saknat böcker som handlar om kvinnor och män som har alldeles vanliga jobb och som inte ramlar ner i institutionstänkets djupa dike, utan själv reder ut problem med uppkavlade ärmar”.
Pia F Davidson har en lång karriär bakom sig inom detaljhandeln där hon bland annat har arbetat som köttmästare och HR-konsult. Hon växte upp i Vällingby och Rinkeby och har bott i Kallhäll, Jakobsberg, Enköping, Vårberg och Danderyd. 2015 var hon med och grundade Stockholmsförfattarna som är ett nätverk av författare med Stockholmsanknytning. I dag driver hon nätverket under namnet Sverigeförfattarna.

Min författarsida når du här. Sverigeförfattarnas hemsida når du här, och FB-sidan här.
Övrig kontaktinformation: friedrichse@hotmail.se mobil: 0708 56 65 00
Högupplösta bilder längre ner eller via länken här.

Här kan du också kontakta Pia.