Tre böcker, en novell och två skönlitterära manus har det blivit sedan jag tog tag i skrivandet på allvar 2011.
 - Mitt senaste manus går under arbetsnamnet Thoras arv och beräknas komma som bok i november. Boken utspelar sig i Danderyd och nutid samt 1944 i Charlottenberg vid norska gränsen. 
 - Mitt andra manus Astrids resa, började jag skriva på redan 2011. Det är en romantisk komedi som utspelar sig 1893 i Stockholm och London. Boken kommer i maj. 
 - Under flik Böcker, berättar jag mer om mina tidigare böcker. 
- Arbetar också med ett helt nytt manus - hade först tänkt att skriva uppföljaren till Thoras arv men den här historian vill ut först. Jag kallar den En kvinnas vrede eller Frisk, stark och klok.
Arbetar också med  Skrivarklubben samt en prestigelös och kul skrivarhelg på Långholmen och några andra spännande event för Sverigeförfattarna. Här kommer du till Sverigeförfattarnas hemsida.
Nästa event
 - Skrivarklubben för dig som vill komma igång med skrivandet. Scheman för de närmaste veckorna ser du nedan. Läs mer här.

Bland svinpälsar och röda stugor
I augusti-17 släppte Ordberoende Förlag Vänner i nöd, vänner i död, som är en varm, humoristisk och spännande feelgood av det hårdkokta slaget. Pia F Davidson har tidigare skrivit två böcker i serien som handlar om Veera, Miriam och Erika – tre vanliga kvinnor, som hjälper varandra att ta tillbaka makten över sina liv från sina misshandlande, alkoholiserade och osympatiska respektive. Tillvägagångssätten är okonventionella och helt utan polisens eller övriga myndigheters inblandning. Pia F Davidson säger att de metoder hon beskriver förmodligen kommer att bli allt vanligare eftersom ”samhället och dess för ändamålet inrättade myndigheter, inte gör vad de ska för att skydda medborgarna”. Hennes tidigare böcker heter: Så tuktas en svinpäls och I likets vänkrets. Hon säger också att orsaken till att hon skrivit serien är att hon ”saknat böcker som handlar om kvinnor och män som har alldeles vanliga jobb och som inte ramlar ner i institutionstänkets djupa dike, utan själv reder ut problem med uppkavlade ärmar”.
Pia F Davidson har en lång karriär bakom sig inom detaljhandeln där hon bland annat har arbetat som köttmästare och HR-konsult. Hon växte upp i Vällingby och Rinkeby och har bott i Kallhäll, Jakobsberg, Enköping, Vårberg och Danderyd. 2015 var hon med och grundade Stockholmsförfattarna som är ett nätverk av författare med Stockholmsanknytning. I dag driver hon nätverket under namnet Sverigeförfattarna.

Min författarsida når du här. Sverigeförfattarnas hemsida når du här, och FB-sidan här.
Övrig kontaktinformation: friedrichse@hotmail.se mobil: 0708 56 65 00
Högupplösta bilder längre ner eller via länken här.

Här kan du också kontakta Pia.