Välkommen till flik kurser och föreläsningar!

Föredrag om mina böcker
Att skriva humoristiskt om tunga ämnen känns naturligt för mig. Skrattet och möjligheten att se det roliga i tunga situationer har hjälpt mig att hantera livets små och stora utmaningar. Jag är glad över min förmåga att kunna distansera mig, stiga ut ur smärtan, ställa mig en bit ifrån och betrakta situationen. Tror att det är ett arv från båda mina föräldrar som hade tuffa uppväxter men ändå överlevde - om än lite kantstötta.
Mina böcker Så tuktas en svinpäls, I likets vänkrets och Vänner i nöd, vänner i dödhandlar om alkoholism, misshandel och olycklig kärlek, men också om en väg ut ur smärtan. Jag ville själv läsa om kvinnor och män som hanterade livets jävligheter med framtidstro och inte grävde ner sig mer än nödvändigt. Veera, som är min hjältinna i böckerna har alla rappa egenskaper som jag önskar att jag själv hade. Eller snarare - jag önskar att jag vågade vara mer som hon.
Min bok Astrids resa, som släpptes i april är resultatet av en skrivarkurs. Efter kursen bestämde jag mig för att öva research samt att skriva i Oscar Wildes och Shakespeares anda, kryddad med en nypa libretto till en Mozartopera. Manuset hamnade i en låda fram tills för dryga året sedan då min tredje bok släpptes och jag just skrivit klart mitt fjärde råmanus.  

Thoras arv, med beräknad release i november, har jag skrivit som en hyllning till min mamma, pappa och övriga släktingar vars liv rört sig i skuggan av och mitt i kriget. Boken utspelar sig i nutid blandat med 1944 vid den norska gränsen. Etti, som är en av huvudpersonerna, ligger mig väldigt nära både i ålder och sinne. En annan anledning till att jag skrivit boken är att jag tyckt mig märka att det finns en uppfattning att man i den åldern inte borde göra sig besvär med varken karriär, romantisk kärlek eller vidlyftiga framtidsplaner. 
Om du vill att jag kommer och pratar om mitt skrivande och mina böcker är du välkommen att kontakta mig på 0708 56 65 00, eller på friedrichse@hotmail.se

Klicka på bilden så kommer du till Sverigeförfattarnas hemsida.

Manus kurser, event och annat jag arbetar med.
Fyra böcker, en novell och två skönlitterära manus har det blivit sedan jag tog tag i skrivandet på allvar 2011.
 - Min senaste bok, Astrids resa, är en  romantisk komedi som utspelar sig 1893 i Stockholm och London. Du kan redan nu bevaka boken i näthandeln, här kommer du till Bokus, och här till Adlibris. Nu går det också bra att köpa boken i min butik.
 - Jag arbetar också på ett manus som går under arbetsnamnet Thoras arv. Den beräknas komma som bok på Ordberoende Förlag i november. Boken utspelar sig i Danderyd och nutid samt 1944 i Charlottenberg vid norska gränsen. 
 - Under flik Böcker, berättar jag om mina tidigare böcker. 
- Arbetar också med ett helt nytt manus - hade först tänkt att skriva uppföljaren till Thoras arv men den här historian vill ut först. Jag kallar den Med is genom helvetet.
Arbetar dessutom med  Skrivarklubben samt en prestigelös och kul skrivarhelg på Långholmen och några andra spännande event för Sverigeförfattarna. Här kommer du till Sverigeförfattarnas hemsida.
Nästa och pågående event:
 - Skrivarklubben för dig som vill komma igång med skrivandet. Scheman för de närmaste veckorna ser du nedan. Läs mer här.
 - Den 29-31 maj, finns jag på Expo Norr i Östersund. FLYTTAT TILL DEN 28-30 AUGUSTI.
 - Den 6 juni finns jag i Skokloster.INSTÄLLT
 - Den 6-12 juli är jag på turné i Härjedalen. FLYTTAT

Nedan några smakprov ur min föreläsning om försäljning