I september 2020 kom jag ut ur ett trettioårigt förhållande. Det har varit en intressant, rolig och smärtsam resa som har inspirerat mig till att skriva på mitt manus Att beställa en karl. Som research har jag plöjt igenom stora mängder texter, klipp och artiklar som handlar om relationer, dejting och sex och då speciellt för oss i mogen ålder. Egentligen är det samma sak oavsett ålder, men vi har blivit mognare och har större livserfarenhet. Inte letar vi heller efter någon att starta en familj med. Det här plöjandet och djupa samtal med vänner och bekanta, har lärt mig massor, bland annat om manligt kontra kvinnligt och hur vi reagerar i olika situationer, vad som triggar oss känslomässigt och vad som inte gör det.
Med utgångspunkt från det kommer jag att i en serie filmer och inlägg, bjuda på mina tips till dig som vill hitta någon att tycka om - oavsett om du är ute enbart efter sex eller om du letar efter en livspartner och allt däremellan. Jag kommer att berätta hur vi kvinnor fungerar och reagerar samt vad vi ibland inte vet om hur ni män fungerar och därför kanske klantar oss, vice versa. 
Kontakta mig gärna om du har någon fråga på ämnet! pia.picaevent@outlook.com

Lämna gärna dina synpunkter, erfarenheter och frågor gällande dejting nedan!

Varför ägnar jag mig åt det här?

Tre varningstecken när du dejtar eller chattar!

Bara för män:
Lort är inte sexigt!

Bara för män om dejting:

Att vara sig själv - något man ofta får höra att man ska vara på en dejt ... Men om man är så nervös att det inte fungerar, vad gör man då?

Bara för män om dejting:
Hur får du en kvinna att bli attraherad av dig?

Det handlar om hur du får henne att känna sig.
Självförtroende, trygghet och inre lugn är oemotståndliga egenskaper hos en man.
Kan du sedan få henne att skratta och känna sig vacker och åtråvärd, tja då har du lagt grunden.

Bara för män, tips om dejting:

Gubbvarning!

Kontaktinformation på dejtingsajten
Bara så att du vet ... Om du inte delar med dig av ditt telefonnummer eller foto efter att ha chattat med någon ett tag, skickar det signaler att du är en player (bara vill ha sex), att du redan har en relation eller att du är snål med dig själv.

Bara för män om dejting:
Vad erbjuder du?

Bara för män om dejting:
Att ta ett profilfoto.

Bara för män om dejting:

På min författarsida hittar du en fråga från Johan, om förväntningarna på en relation skiljer sig åt mellan kvinnor och män. Johans fråga har lett till många frågor och kommentarer och mitt sammanfattande svar kan du se nedan.

Här kommer du till en länk som förklarar en av skilnaderna mellan män och kvinnor.

Här hittar du en länk till en video på yotube, där Dan Bacon förklarar hur man flirtar och vikten av att göra det om man vill ha en relation med kvinnor.
Jag vill tillägga att uppvaktning är lika viktigt. Att uppvakta en kvinna får henne att känna sig vacker och åtråvärd.