Att beställa en karl, del 13, gör en beställning du också!

Att beställa en karl del 13.
Sedan jag blev singel i september har det hänt mycket i mitt liv. Bland annat att jag blivit tio år yngre och tänker inte längre på livet som en nedförsbacke mot ålderdomen. Både insikter och lärdomar har haglat tätt och beställningen av en karl och andra livsmål har fått ändras flera gånger. I takt med att jag lärt känna mitt nya jag har jag värderat om vad jag vill ha ut av livet.

När är man redo för en fast relation efter ett uppbrott? Läste någonstans att kvinnor brukar vänta i sju år innan de går in i något nytt och män i bara två år. Känner att det nog inte stämmer för 50+, man siktar ju inte på att starta någon ny familj. Man kan vara särbo och leva sitt eget liv på ett helt annat sätt och vågar kanske därför hoppa in i något fortare eller helt avstå.

En sak är i alla fall helt klar – innan man funnit sig själv blir det svårt att hitta lyckan med någon annan. Men som hjälp på vägen kan man fylla livet med positiva saker. Komplimanger, uppvaktning och nya vänner på en dejtingsajt är inte att förakta. Givetvis får man sila bort en del plumpheter, men det bortsilade kan också bidra till ett och annat skratt.

Mitt liv och mina mål har krumbuktat sig och förändrats men en sak har varit konstant och det är värdet av att veta vad jag vill – både när det gäller hur jag vill att en man ska vara och hur jag vill att en relation ska se ut. Båda ”beställningar” har varit svåra att formulera men har varit ytterst värdefulla. Så snart jag börjar vingla runt i tillvaron har jag friskat upp minnet genom att läsa eller lyssna på mina affirmationer ”Att beställa en karl” samt ”Att vara lycklig”.
Det spelar ingen roll hur trevlig, snygg eller spännande en uppvaktande man är om han inte stämmer in på beställningen i övrigt. Eller om det är som i mitt fall, att man inte är färdig med sig själv och därför inte bör starta någon ny relation. Men det betyder nödvändigtvis inte att man ska avstå från att ha trevligt på vägen mot den stora kärleken.

Affirmationer och beställningar
Vill du också skriva en beställning på en karl eller på något annat i ditt liv som du saknar?
Två av mina affirmationer har fått namnen ”Att beställa en karl” samt ”Att vara positiv”, en av dem kan du se nedan.
Lyssna eller läs dina beställningar varje dag. Min väninna L har sagt till mig att också skriva uppmuntrande ord på lappar och sätta upp dem på skåpluckor eller lägga dem där jag ser dem hela tiden. Det fungerar och jag använder både lappar och affirmationer. Lite som att ha både byxhängslen och livrem. Men varför chansa med något så viktigt som hur man mår?
När du skriver din beställning tänk på:
 - Skriv bara positiva saker, ordet ”inte” är otillåtet.
 - Om du skriver en beställning ska den vara tidsbestämd – alltså när leverans ska ha inträffat.
 - Läs in den och lyssna på den flera gånger om dagen.
Nedan har jag bifogat en del av min ”Att vara positiv”-affirmation, använd den gärna som inspiration.

 • Jag är stark.
 • Jag är klok.
 • Jag är trygg i mig själv.
 • Jag har ett inre lugn.
 • Jag utstrålar glädje och energi.
 • Jag väljer att vara lycklig.
 • Jag är vacker och åtråvärd.
 • Jag är en god vän.
 • Jag använder min klokhet, mitt inre lugn och trygghet för att fatta kloka beslut.
 • Jag väljer att vara lycklig.
 • Jag vårdar min kropp.
 • Jag äter mat jag mår bra av.
 • Jag väljer att vara lycklig.

 Lycka till!

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln