Att beställa en karl, del 6, den perfekta dejten.

   – Hur ser din perfekta dejt ut?
Min andra dejt, som jag kallar för P, hade ställt en fråga.
Jag snurrade vinglaset i handen och funderade.
   – Menar du själva personen eller hur dejten är upplagd eller dess innehåll? frågade jag. 
   – Välj du, sa han.
En sak visste jag och det var att min första dejt, den med O, inte platsade i sammanhanget. Trots vännernas förmaningar hade jag pratat för mycket. Jag hade också avslöjat hur lite jag behövde en man i mitt liv genom att berätta om hur mycket jag gillade att vara singel. Det där med sängen hade jag också hävt ur mig (se förra bloggen).
Efter några dagar fick jag ett meddelande från O att han inte kände det han behövde för att det skulle bli något mer.
Medans jag läste protesterade självkänslan genom att pipa och gnälla. Ändå höll jag med O, jag hade inte heller känt den rätta attraktionen … å andra sidan visste jag att den kunde komma med tiden.
En påse chips senare hade självkänslan emellertid repat sig.
Nu hade det gått en vecka sedan dejten och jag hade hunnit förlåta mig själv.
Sedan jag berättat för väninnorna om hur dejten fortlöpt, hade listan på saker jag inte fick göra eller säga, ökat med några rader. Jag hade också fått några uppmaningar om vad jag borde göra, bland annat att vara sexigare, fast det fanns delade meningar om den saken.
Så med ytterligare några förmaningar i bagaget hade jag gått vidare mot ännu en dejt. Den här gången var det en kompisdejt vilket tog bort en del av nervositeten. När P, först kontaktade mig talade jag om jag inte var redo för att dejta. P tyckte det var i sin ordning men att det faktiskt var ok att ta ett glas vin tillsammans. Det höll jag med om och nu satt vi i baren på Sture Hof och hade trevligt. P fick mig att skratta och känna mig attraktiv.
Jag är väldigt svag för båda saker.
P lade handen lätt på mitt knä och fick mig att vakna ur tankarna och återgå till frågan om hur en perfekt dejt ser ut.
   – Jag vill känna mig avslappnad, uppvaktad och respekterad, svarade jag.
   – Och hur sköter jag mig? undrade P, tog bort handen och sög in mig i sin blå och glittrande blick.
   – Excellent, svarade jag och ignorerade vännernas förmaningar som skrek och ville ha uppmärksamhet.
Jag kunde ändå inte avgöra vilken av dem som var mest högljudd. Men jag gissade att det var den som handlade om att jag inte skulle prata så mycket på första dejten. Det var ändå för sent. Det där om lägenheten och sängen hade jag i alla fall inte berättat.
Vi hade det så trevligt att vi fortsatte till matsalen och middag. Efter ytterligare vin tog P min hand i sin och tittade närmare på min ring.
   – Din man har gett dig fina presenter, sa han.
Jag sköt undan hur förnärmad hans kommentar gjorde mig. Sedan hörde jag klart och tydligt väninnornas förmaningar om att det var två saker jag inte skulle göra på första dejten och det var att berätta hur mitt liv varit före skilsmässan samt att bära mina glittrande smycken. Det kunde skrämma bort männen. Nu hade jag gjort båda saker. Visserligen var ringen inköpt på Åhléns och inte äkta, men det tänkte jag inte avslöja.
   – Den här har jag köpt själv, svarade jag och drog åt mig handen.
Det var mer än P:s kommentar som gjorde mig upprörd. Det var som att jag inte var en egen person utan fortfarande hängde ihop med exet.
Som om P kunnat läsa mina tankar frågade han:
   – Hur länge har du varit skild?
Jag tittade på klockan men kom på att det inte skulle gå att se på den om skilsmässan gått igenom eller inte.
   – Jag vet inte om jag är skild än, svarade jag.
P såg förskräckt ut.
   – Så jag är på dejt med en gift kvinna? frågade han.
   – Det lutar åt det hållet, svarade jag.
P, som satt med ryggen åt restaurangen, såg sig om.
   – Kan ditt ex dyka upp här?
   – Vi är ju på kompisdejt, påminde jag.
P såg sig om igen. Sedan log han sitt charmiga leende och jag förlät honom för kommentaren om ringen.   
   – Du är verkligen vacker och … läcker, sa P och fyllde på mitt vinglas.
I och med det hade jag i alla fall lyckats med en av vännernas förmaningar, visserligen var läcker inte samma sak som sexig men det dög fint.
Jag lutade mig bakåt och betraktade P. Han var ett par år äldre än jag, hade välskött kropp och yttre, var trevlig, underhållande och fick mig att känna mig avspänd. Jag kom fram till att det var ok att han tyckte jag var läcker.
Även om det bara var en kompisdejt.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln