Att beställa en karl, första delen!

Nyligen kom jag ut ur ett över trettio år långt förhållande. Först var jag inställd på att jag skulle vara singel resten av livet. Men mina väninnor B, L, E och C påpekade var och en för sig att jag faktiskt inte var död och att jag kunde hitta kärleken igen.
Tankarna letade sig tillbaka till tidigt åttiotal då jag senast var singel. Men jag har ju blivit äldre och förhoppningsvis klokare och har helt andra mål i livet än vad jag hade då. Och också helt andra förväntningar på en man.
Att hitta kärleken i min ålder, vad innebär det? För min inre syn blev det fasligt krångligt med att få in en man i min lilla lägenhet, han var i vägen överallt.
– Ragga upp en ung en och ha kul, sa B.
Eftersom jag vet hur B tänker förstod jag vad hon menade med ”kul”, och det handlar inte om att fika och hålla handen. Tanken på att befinna mig i en sådan situation fick mig att vilja lägga ner hela projektet.
– Du ska inte nöja dig med något annat än det bästa, sa L.
Som om ”den bästa”, skulle nöja sig med mig! Löjligt!
L talade också om för mig att jag skulle ta hjälp av dejtingsajter och att jag skulle fika med intressanta män så fort det var möjligt. Att det var bästa sättet att se vem han var. Hon sa också att jag inte skulle dejta någon som hade solglasögon på sig på sina profilbilder.
– Det är i blicken man ser hur han är, sa hon.
Sedan dess har jag blivit aningen blickfixerad, men det fungerar.
– Du ska inte ha en gubbe, du ska ha en snygg kille. Du ser ju yngre ut än du är, sa E.
När jag slöt ögonen såg jag en av de där välvårdade, välklädda och urtjusiga karlarna som gör reklam för Dressman, framför mig.
Drömma kan man ju!
Men tanken att jag trots det kanske kunde tas för att vara yngre, speciellt om det handlade om ett foto på en dejtingsajt tog fäste. Men jag ville spela med öppna kort, inte luras med vare sig ålder eller annat. Och skulle jag skrämma iväg honom var det lika bra att göra det på en gång istället för senare. Och skrämma iväg skulle jag så snart det blev inspektion på närmare håll än ett foto. De flesta män vill ha yngre kvinnor. Med åren har jag också kommit fram till att jag behöver en man med en självkänsla som är stor och jordnära som en elefants. Jag har gjort karriär, klarar mig själv och har en i grunden god självkänsla. Det framkommer med all önskvärd tydlighet att jag inte behöver en karl och det har sina avigsidor om man letar efter en.
– Bestäm dig för vad du vill ha och gör en beställning, sa C.
Det blev blankt i huvudet.
– Beställning? sa jag.
– Du behöver beställa en karl så att du får honom som du vill ha honom, sa C och lade huvudet på sned med medkännande blick.
– Beställa en karl? sa jag.
C suckade och pekade på min anteckningsbok.
– Skriv! uppmanade hon.
Men jag hade inte en aning om vad jag ville ha. Jag var mer insatt i vad jag inte ville ha. Men enligt C fungerar det bara om man spaltar upp vad man vill ha, inte vad man inte vill ha. Och det ska göras vetenskapligt. Med deadline för då den beställa mannen ska ha dykt upp och en detaljerad beskrivning av alla eftertraktade egenskaper.
Efter femte utkastet fick jag ok av C. Alltid var det något jag hade glömt: att han skulle vara trogen, ha god självkänsla, lukta gott eller vara välvårdad. Efter ett stort antal redigeringar blev det till sist en komplett beställning.
Fortsättning följer ...

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln